Avantajele tratamentului homeopat

Generalitati

Binecunoscuta ca terapeutica neinvaziva, homeopatia sau „medicina blanda” are multitudine de beneficii pentru foarte multe patologii.

Homeopatia este un tratament individualizat, care tine cont de aspectele particulare ale omului, conform principiului ca nu exista boli, ci bolnavi. Concret, homeopatia pledeaza pentru o abordare holistica.

Homeopatia este o ramura medicala care are peste 200 de ani vechime. S-a dezvoltat permanent de-a lungul timpului datorita rezultatelor sale de exceptie.

Costul scazut al tratamentului, faptul ca rezultatele sale sunt de lunga durata, fara efecte adverse, modalitatile simple si comode de administrare a remediilor au facut ca homeopatia sa se dezvolte in permanenta.

Recunoastere pe toate continentele

Homeopatia este o ramura a medicinei alternative recunoscuta si respectata in tari cu o puternica traditie medicala, cum ar fi SUA, Anglia, Franta, Germania, Canada, India sau Australia, dar si multe altele pe tot cuprinsul globului.

Si in Romania este recunoscuta de Ministerul Sanatatii si practicata oficial ca stiinta pur medicala numai de medici cu pregatire postuniversitara de specialitate.

Principalele beneficii ale remediilor homeopate

Nu au reactii adverse. Remediile homeopate, daca sunt corect administrate, nu determina reactii adverse intrucat sunt preparate din substante naturale, folosind un procedeu bine pus la punct.

Nu sunt toxice si nu au contraindicatii. Astfel, unul dintre avantajele homeopatiei este lipsa toxicitatii. Pot fi administrate copiilor, batranilor, inclusiv femeilor insarcinate fara niciun fel de risc.

Medicamentele homeopatice sunt fabricate din substante de origine vegetala, animala sau minerala. De asemenea, substantele de baza sunt diluate foarte mult, ceea ce explica faptul ca acestea nu sunt toxice si nu au contraindicatii. Se utilizeaza diferite scari de diluare, cel mai frecvent in trepte de 1/100 sau de 1/10.

Stimuleaza apararea organismului. Un alt avantaj este acela ca medicamentele homeopatice stimuleaza in mod natural mecanismele de aparare ale organismului.

Pot fi utilizate atat in bolile acute, cat si in cele cronice. In plus, cu ajutorul homeopatiei se pot ameliora anumite afectiuni colaterale pe care le are un pacient.

Nu provoaca dependenta.

Pretul mic. Un alt avantaj al remediilor homeopate este pretul, care este unul accesibil si mult mai redus decat cel al medicamentelor alopate.

Asigura vindecare rapida si blanda. Fata de tratamentul alopat care de multe ori este unul brusc si brutal pentru organism, remediul homeopat asigura o vindecare rapida si blanda.

Administrare

In general, este indicat ca medicatia homeopatica sa fie luata cat mai precoce dupa debutul simptomelor unei afectiuni.

In acele momente, organismul este mult mai receptiv la informatia continuta in remediul homeopat, cand inca nu au avut loc modificari fiziopatologice si histologice ireversibile in zona afectata.

Tratamentul homeopat poate fi urmat si in paralel cu orice alt tratament, inclusiv cu cel alopat, nu exista contraindicatii pentru asociere.

Mai mult, este posibila si asocierea de 2-3 remedii homeopatice unitare pentru acoperirea tabloului simptomatologic.

Preparatele homeopatice complexe nu se asociaza, ele constituind deja combinatii elaborate ale mai multor medicamente unitare.