Metode de reintinerire si infrumusetare

Acidul hialuronic, campionul interventiilor minim invazive

Folosit de foarte multi ani, acidul hialuronic este o solutie foarte eficienta in lupta contra efectelor trecerii timpului asupra aspectului fizic si de accentuare a frumusetii feminine. Este un campion al interventiilor minim invazive; efectele adverse fiind foarte rare si superficiale, iar rezultatul de durata.

Acidul hialuronic este o proteina care exista in mod natural in corpul uman si care mentine apa in tesuturi, asigurand hidratarea fibrelor de colagen si elastina. Acidul hialuronic mentine elasticitatea, supletea si tonicitatea pielii. Tratamentul cu acid hialuronic este recomandat tuturor tipurilor de ten si are avantajul de a fi cea mai sigura substanta de umplere.

Acidul hialuronic nu este utilizat doar in medicina estetica, ci este un remediu excelent si in oftalmologie sau reumatologie, avand rezultate vizibile imediat. Acesta este eficient inclusiv in tratamente complementare. In urma nenumaratelor incercari de a trata cearcanele de exemplu, dr. Grecu a ajuns la rezultate pozitive prin combinarea acidului hialuronic, antioxidanti, flavonoide, saponine, poliphenoli, peptide si oligoelemente cu tratamentul cu PRP (Terapia cu plasma imbogatita trombocitar).

Aceste tratamente combinate ne ofera rezultatele mult dorite - disparitia ridurilor, depigmentarea peri-oculara si disparitia efectului de ochi obositi, ne explica dr. Ovidiu Grecu. Tratamentul este unul de actualitate, iar in cabinetul sau reuseste sa creeze cu ajutorul noilor tehnlogii un pachet complet de rejuvenare faciala – autofiller si creme personalizate. Fiind realizate din propriul sange, produsele sunt dedicate exclusiv pacientului in cauza. Acest demers va fi insa detaliat intr-un articol viitor.

Zonele pentru care tratamentul cu acid hialuronic este foarte eficient sunt:
• santurile nazolabiale sau de la coltul gurii
• ridurile obrajilor, nasului, buzelor, ale barbiei si perioculare
• ameliorarea cearcanelor si a depresiunilor de sub ochi
• remodelarea volumului obrajilor
• corectarea contururilor faciale (obraji si barbie)
• refacerea formei si a volumului buzelor, dr. Grecu promovand efectul deosebit al acidului hialuronic in ridicarea colturilor gurii, un demers minim invaziv, cu efect maxim de stergere a tristetii faciale
• ridurile de la nivelul decolteului

Odata cu trecerea anilor scade productia naturala de acid hialuronic, pielea se deshidrateaza, pierde din volum si elasticitate (nivelul de colagen natural si elastina de la nivelul pielii tinde sa se reduca ca urmare a pierderii puterii celulelor de a mai produce aceasta componenta), ceea ce duce la aparitia ridurilor, dar si la pierderea in volum a obrajilor si a buzelor.

Exista multe motive pentru care fillerele pe baza de acid hialuronic pot fi solutia perfecta pe care o cautati. Fie ca doriti sa inlaturati efectul trecerii timpului si a rezultatului acestuia asupra fermitatii si aspectului pielii, ori pentru ca vreti sa va puneti in valoare aspectul feminin, fillerele cu acid hialuronic reprezinta o solutie rapida si usoara pentru a accentua frumusetea fetei dumneavoastra.

Acidul hialuronic este un gel injectabil ce are consistenta diferita. Calitatea acidului este data de posibilitatea alegerii din diferite de game si tipuri de molecule. Acidul ajuta la cresterea volumului buzelor, la definirea conturului lor si la refacerea volumelor fetei in general, in functie de anatomia zonei respective. Cu alte cuvinte, straturile pielii, ale buzelor sunt diferite si atunci alegerea acidului trebuie sa varieze in functie de zona si textura acesteia.

Rezultatele variaza de la o persoana la alta in functie de varsta si zona tratata, dar sunt in general foarte bune. Tratarea, prin injectarea acestuia, implica inglobarea acestui produs natural in tesutul cutanat.

Dupa injectare este important ca zona tratata sa fie masata pentru a se asigurara distribuirea uniforma a produsului. Acidul hialuronic este un gel resorbabil care dispare in mod natural in timp. Aceasta presupune ca puteti opta pentru momentul urmatoarele sedinte de tratament (intre 6 - 12 luni) pentru pastrarea efectului dorit. Este un tratament minim invaziv, singurul disconfort manifestandu-se in momentul injectarii.

Este posibila aparitia unor usoare umflaturi sau semne in punctele de injectare, care insa dispar in cateva ore. In cazuri foarte rare, poate aparea riscul unui hematom sau al unei infectii.

Fiecare pacient este unic, iar indicatia de tratament se face personalizat atat in ceea ce priveste zonele, cat si cantitatea si tipul de acid injectat, precizeaza dr. Grecu. Cheia unor rezultate sigure si armonioase este cunoasterea anatomiei faciale, caci lipsa intelegerii ei poate duce la probleme serioase, medicale, nu doar estetice.

Maiestria medicului (dar si o abordare corecta a chirurgiei plastice responsabile) consta in aceasta aplecare catre intelegerea anatomiei faciale, dar si intr-un ochi format pentru o estetica cu un aspect natural. Accentul trebuie pus pe calitatea interventiei si tipul acidului si nu pe cantitatea de acid injectat. Scopul este ca zona tratata sa aiba un aspect natural, o zona fara riduri ce pare sa sfideze timpul. Un tratament intensiv, exagerat cantitativ si gresit aplicat va avea ca rezultat un aspect vizibil “lucrat” si deloc discret sau natural.