Diabestop controleaza diabetul si previne complicatiile acestuia

Diabestop este un fitocomplex realizat din materii prime de calitate superioara, obtinut prin procese tehnologice avansate: extract uscat din fructe de Momordica charantia/Castravete Amar (produs standardizat Momordicin al Sabinsa Corp. USA), extract 6-9:1 din frunze de Gymnema sylvestre (produs standardizat GS4 al Sabinsa Corp. USA), pulbere de scortisoara, acid alfa lipoic, oxizi de magneziu, zinc, mangan si crom (produs standardizat Chromax al Nutrition 21 LLC USA)

Castravetele amar, Gymnema sylvestre se foloseste de sute de ani in practica medicala clasica indiana.

In timp, cercetari elaborate au pus in evidenta farmacodinamica deosebit de importanta a bioelementelor prezente in aceste plante, fapt ce a condus la introducerea lor in protocoalele medicale curente.

Diabestop actioneaza sinergic, pe toate fronturile cu vulnerabilitate in cazul dezechilibrelor metabolice, afectiunilor cardiovasculare, obezitatii, infectiilor microbiene, dovedind eficacitate in:

Scaderea glicemiei

Complexul de peptide insulin-like, glicozide, saponine, minerale etc. existent in extractul de Castravete amar, considerat „insulina vegetala” (datorita similaritatii morfo-functionale cu insulina de bovine), contribuie la scaderea si normalizarea concentratiei de glucoza in sange.

Acesta imbunatatire a functiei pancreatice se traduce prin: regenerarea celulelor pancreatice beta, responsabile cu producerea insulinei, conservarea acestor celule si a functiilor lor, utilizarea glucozei de catre ficat.

Alaturi de fitonutrienti, 4 minerale aflate in compozitia suplimentului Diabestop - cromul, magneziu, zincul si manganul – au rol in procesele de metabolizare a insulinei, glucidelor, calciului si proteinelor.

Este important de stiut ca, o scadere de 1% in rezultatul testului de sange HbA1C - sau hemoglobina glicata, marker al controlului glicemic la pacientii cu diabet, poate reduce cu 40% riscul complicatiilor cauzate de diabet.

Scaderea nivelului trigliceridelor si colesterolului

Parte a profilului lipidic al organismului, alaturi de colesterol, trigliceridele sunt grasimi sangvine cu rol energetic. In cantitati mari, care depasesc 150 mg/dl, aceste lipide devin periculoase, predispunand la afectiuni cardiovasculare, rezistenta la insulina asociata cu aparitia diabetului, pancreatita etc.

Extractele din frunzele de Gymnema sylvestre („distrugatorul zaharului”), bogate in saponine si glicozide triterpenice, au dovedit, pe langa efecte in echilibrarea glicemiei, utilitate in reducerea nivelului colesterolului si trigliceridelor din fluxul sanguin.

Protejarea impotriva radicalilor liberi

Ce deosebeste acidul alfa lipoic (AAL) de alti antioxidanti este capacitatea sa unica de a proteja celulele de toate tipurile ale organismului uman, de actiunea radicalilor liberi, motiv pentru care este considerat „antioxidantul ideal”.

Componenta a suplimentului natural Diabestop, pe langa rolul de a impiedica imbatranirea celulelor/tesuturilor, acidul alfa lipoic are efecte benefice in patologii precum scleroza multipla, afectiunile hepatice, prin eliminarea substantelor toxice din ficat, sau afectiunile cutanate.

Acidul alfa lipoic impiedica proliferarea celulelor canceroase, trasformarea glucozei in rezerve adipoase, mentine valorile normale ale glicemiei si ale colesterolului sanguin, protejand astfel sistemul cardiovascular si elasticitatea peretilor vasculari.

Acidul alfa lipoic are proprietatea de a reface senzitivitatea nervilor afectati, motiv pentru care se administreaza in scopul reducerii complicatiilor asociate diabetului (neuropatie diabetica).

Scaderea greutatii corporale

Combinatia de saponine triterpenice si polipeptide din Castravetele amar si Gymnema sylvestre, alaturi de fitonutrientii din scortisoara are efect in controlul poftei de dulciuri si de suprimare a gustului dulce.

In consecinta, reducerea apetitului determina reducerea masei corporale. Mai mult, determina scaderi semnificative ale nivelelor lipidelor serice, insulinei, glucozei, colesterolului LDL („rau”), concomitent cu cresterea nivelurilor colesterolului HDL („bun”) si enzimelor antioxidante in tesutul hepatic.

Alte beneficii

Complexul elementelor naturale care sta la baza suplimentului Diabestop are efecte antivirale (scade permeabilitatea peretilor celulari, ceea ce duce la impiedicarea patrunderii virusilor), antibacteriene, antiparazitare si citologice, prin inhibarea dezvoltarii si proliferarii unor anumite tipuri de celule canceroase, fapt observat in studii efectuate pe animale si in vitro.

Diabestop si diabetul

Diabetul, afectiune cu incidenta sporita in secolul nostru, se caracterizeaza prin cresterea concentratiei glucozei in sange si prin instalarea unui dezechilibru metabolic.

Diabestop atenueaza manifestarile si previne patologiile cele mai frecvente cauzate de diabet:

• afectiuni cardiovasculare (implicit hipertensiunea arteriala), considerata principala cauza a mortalitatii in randul persoanelor care sufera de diabet (74%)
• neuropatia diabetica care are efecte ireversibile (65%)
• dislipidemiile sau hiperlipidemia (i.e. cresterea colesterolului plasmatic, a trigliceridelor sau a ambelor lipide, sau o crestere a lipoproteinelor responsabile cu transportul colesterolului in sange)
• obezitatea (aproape jumatate dintre persoanele diabetice sunt supraponderale)
• retinopatie, inclusiv orbire
• insuficienta renala
• infectii microbiene
• tulburari de dinamica sexuala
• osteoartropatie
• depresie, tulburari de cognitie si de memorie
• pancreatita
• steatoza hepatica („ficatul gras”) .

Diagnosticarea precoce a diabetului, aplicarea unui tratament corespunzator si deprinderea unui stil de viata responsabil pot scadea semnificativ riscul aparitiei complicatilor cauzate de acesta afectiune.

Suplimentul alimentar natural Diabestop produs de Cosmo Pharm sustine organismul in recapatarea si pastrarea echilibrului functiilor sale vitale.

La Cosmo Pharm te asteptam cu sanatate din natura!