Tratamente pentru par cu ulei marocan

Uleiurile au inceput sa fie utilizate in scopuri de infrumusetare inca din anul 3000 i. Hr., astfel ca acestea erau folosite atat pentru par, cat si pentru ten si in special, in lupta procesului de imbatranire.

Medicul Avicenna mentioneaza in niste scrieri de-ale sale din secolul X in jur de 800 de plante care au efecte benefice pentru par, astfel incat, in acest mod au aparut acele uleiuri eterice create special pentru procesul de infrumusetare.

Uleiul de argan este unul dintre cele mai folosite uleiuri din industria frumusetii. Acesta este originar din Maroc si este extras din seminele arborelui de argan.

Uleiul de argan sau uleiul marocan are numeroase beneficii atat asupra sanatatii, cat si asupra frumusetii, fiind extrem de bogat in acizi grasi esentiali, cum ar fi: acidul alfa-linoleic, acidul oleic, acidul linoleic, dar si acidul palmitic.

De asemenea, acesta este unul dintre cele mai bogate uleiuri in vitamina E, fiind un excelent antioxidant, ce combate deshidratarea.

Arborele de argan este unul destul de amenintat de catre defrisari si de aceea, din anul 1999, padurea de argan a fost declarata de catre UNESCO rezervatie naturala a biosferei, fiind clasificata drept parte a patrimoniului mondial.

Uleiul de argan are nenumarate beneficii, fiind utilizat atat pentru sanatate, cat si pentru frumusete, astfel incat, mai jos aveti cateva beneficii ale uleiului marocan asupra parului.

De asemenea, acesta este utilizat si in produse cosmetice, iar unul dintre cele mai eficiente produse destinate ingrijirii parului este Moroccanoil, un tratament de par care are ca ingredient de baza uleiul de argan. Produsele de la Moroccanoil se gasesc pe Glemis.ro, intr-o gama larga si diversa, destinata fiecarei nevoi a parului.

Beneficiile uleiului de argan asupra parului

- Avand in vedere ca acesta este un antioxidant natural, intareste firul de par;

- Ajuta la cresterea sanatoasa a parului si il hidrateaza in profunzime;

- Are beneficii asupra scalpului uscat pentru ca il hidrateaza in totalitate;

- Uleiul de argan este bogat in vitamina E, ceea ce inseamna ca ajuta la regenerarea parului deteriorat si uscat si il protejeaza de factorii daunatori din mediul inconjurator;
ii confera parului mai multa protectie in fata razelor solare;

- Ajuta la netezirea parului si ii imbunataete elasticitatea, facandu-l mult mai usor de coafat si de pieptanat. Uleiul de argan este foarte bogat in acizi grasi nesaturati precum Omega 3 sau Omega 9 si ii confera parului mai multa stralucire, fara a-l incarca.

- Uleiul de argan are numeroase beneficii asupra parului, asadar, mai jos aveti cateva exemple de utilizare a uleiului pentru fiecare nevoie in parte a parului.

• Tratament cu ulei de argan pentru stralucire

In cazul in care parul tau este unul destul de uscat si lipsit de stralucire, poti efectua urmatoarea masca: o lingura de ulei de argan, un galbenus de ou si putin lapte. Acest amestec se aplica pe par, se lasa sa actioneze cam o ora, iar apoi se spala parul.

• Tratament cu ulei de argan pentru un scalp uscat

Aplica ulei de argan pe o discheta si se maseaza scalpul. Lasa acest tratament sa actioneze pe tot parcursul noptii pentru a-si face efectul, iar apoi spala parul dimineata.

• Tratament cu ulei de argan pentru parul uscat

Parul uscat aduce dupa sine si matreata sau mancarimi, insa poti opta pentru un tratament pentru a scapa de aceasta problema.

Cu ajutorul unei linguri de ulei de argan si putin suc de lamaie se obtine o pasta omogena care se aplica pe toata lungimea parului, se lasa sa actioneze cam 20 de minute, iar apoi se spala parul. Pentru rezultate foarte bune se aplica aceasta masca timp de 2 luni.

• Tratament cu ulei de argan pentru parul lipsit de volum

In cazul in care iti doresti sa ai mai mult volum, foloseste cateva picaturi de ulei de argan amestecat cu o jumatate de cana de smantana. Aceasta masca se aplica pe parul umed, se lasa sa actioneze cam 15 minute, iar apoi se spala bine parul cu sampon.

Toate aceste beneficii se gasesc in uleiul de argan care a fost introdus in produse destinate ingrijirii parului. Moroccanoil este unul dintre cele mai eficiente produse profesionale create special pentru ingrijirea parului.

Acesta transforma complet parul datorita formulei sale care restabileste proteinele ce confera rezistenta. Contine acizi grasi, uleiuri cu omega 3, vitamine pentru stralucire si antioxidanti pentru protectie.

Este absorbit instantaneu pentru a restaura parul in urma deteriorarilor produse de caldura, coafare si de factorii nocivi din mediul inconjurator. Pentru mai multe informatii despre produsele Moroccanoil, accesati site-ul Glemis de unde va puteti achizitiona produsele care vi se potrivesc.