Efectele benefice ale utilizarii aparatului de aer conditionat

Caldura torida din timpul verii poate avea un impact extrem de negativ asupra ritmului in care ne desfasuram activitatile fizice si intelectuale in viata de zi cu zi.

Aparatele de aer conditionat reprezinta o solutie optima de mentinere a temperaturii corecte, dar si o modalitate perfecta de imbunatatire a nivelului de confort, indiferent de spatiul in care sunt amplasate.

Instalarea aparatelor de aer conditionat, dar si intretinerea acestora este absolut necesara, atat in locuinte cat si in spatiile comerciale datorita faptului ca ajuta organismul si pastreaza in limite normale umiditatea si temperatura.

Aerul conditionat - un plus de sanatate sau un pericol?

Multi dintre noi considera ca aceste aparate sunt nocive si pot provoca afectiuni. Specialistii sustin ca aceste “pericole” sunt doar mituri care se vehiculeaza, aerul conditionat fiind o alternativa excelenta pentru sanatatea noastra, atat mentala cat si fizica, bineinteles cu mentiunea ca utilizarea unui astfel de aparat sa fie rationala, nu exagerata.

Argumente pro folosirii aerului conditionat

Pe langa faptul ca elimina disconfortul termic produs in urma umiditatii ridicate in aer, prezenta unui aparat de aer conditionat este mai mult decat esentiala in perioadele sezonului cald si nu numai.

Utilizarea aerului conditionat conform recomandarilor de intretinere primite la achizitionarea acestuia este benefica pentru indepartarea prafului, a poluarii si a alergiilor, dar si un factor pozitiv pentru persoanele care sufera de astm sau boli respiratorii.

De ce este esential sa ai un aparat de aer conditionat?

Motivele sunt nenumarate, dar cele mai importante criterii pe care acest dispozitiv le indeplineste cu succes sunt:

- Controlul temperaturii si al umiditatii - se pastreaza un nivel optim al umiditatii si caldurii, ceea ce este benefic pentru organismul nostru.
- Zgomot redus - sunetele care vin din exterior vor fi reduse datorita faptului ca aerul conditionat functioneaza cu usile si ferestrele inchise.
- Confort - mediul ambient este placut, iar prin apasarea unui singur buton al telecomenzii reusesti sa ai o temperatura potrivita.

Masuri pentru utilizarea corecta a aerului conditionat

Aparatele de aer conditionat trebuie sa beneficieze de o intretinere periodica - curatare filtre de aer, dezinfectare cu produse speciale antibacteriene. De asemenea, temperatura trebuie mentinuta intre 22-24 de grade Celsius, umiditatea sa se incadreze la 60-70 %, iar aerisirea spatiului in care este amplasat aerul conditionat este neaparat necesara pentru a va putea desfasura activitatile in mod corespunzator.

Te poti bucura de efectele benefice ale aerului conditionat fara consecintele sale negative daca nu il folosesti excesiv. O facilitate moderna pe care o poti folosi pentru confortul propriu si o solutie care asigura o racire constanta a locuintei sau a altor spatii pe perioada caniculei.

Pentru mai multe sfaturi si detalii despre aparatele de aer conditionat consulta unul dintre reprezentantii Alexir Decor, care datorita experientei vaste in comercializare, service, intretinere si montaj aer conditionat, te vor indruma catre cea mai buna alegere.