Elimina celulita prin remedii naturale

Generalitati

Celulita este una dintre cele mai chinuitoare probleme cu care se confrunta de obicei femeile. Aceasta poate sa apara atat la cele slabe, cat si la cele mai putin slabe.

Solutiile cele mai bune in lupta cu celulita constau in schimbarea modului de viata, practicarea zilnica a sportului si o dieta echilibrata, fara excese.

In termeni medicali, celulita este definita ca un proces de degenerescenta a celulelor subcutanate, care indica lipodistrofie localizata, provocata de retinerea lichidului intercelular la nivelul tesutului celular subcutanat, fiind prezenta si o circulatie slaba.

Practic, celulita este rezultatul unui proces anormal de stocare a grasimilor. De cele mai multe ori este localizata la nivelul coapselor, al feselor sau al abdomenului. Apare mai rar la barbati si mult mai des la femei. Se presupune ca opt din 10 femei se confrunta cu aceasta afectiune.

Cauze

Cauzele aparitiei celulitei sunt multiple. Un rol esential il are stilul de viata haotic, neechilibrat. Sedentarismul, mancatul des si pe fuga, alimentele grele si insuficienta hidratare duc la aparitia celulitei.

O alimentatie alcatuita din produse procesate, cu sare, grasimi si dulciuri favorizeaza aparitia celulitei, toate acestea contribuind la construirea depozitelor de grasime de sub piele.

In plus, in lipsa unui consum suficient de apa - 2 litri sau chiar 2,5 litri de apa pe zi - apare deshidratarea, iar tesutul epidermic isi pierde si mai mult din elasticitate.

Lipsa miscarii este cea care favorizeaza in cea mai mare masura aparitia celulitei. Activitatile fizice intense si regulate au rolul de a tonifia muschii, iar aspectul de coaja de portocala va fi diminuat.

Printre cauzele aparitiei celulitei se regasesc si dezechilibrele hormonale, tulburarile endocrine, folosirea pentru mult timp a contraceptivelor, dar si predispozitia genetica.

Tratament

In stadiu incipient, celulita se poate trata prin combaterea sedentarismului si cu ajutorul unei diete bogate in fibre alimentare. Cremele sau gelurile anticelulitice amelioreaza, insa nu exista o crema minune care, odata aplicata, sa poata anula aspectul de coaja de portocala.

Remedii naturale impotriva celulitei:

• Zatul de cafea. Scrubul preparat in casa din cafea va ajuta la reducerea aspectului de coaja de portocala. Exfoliantul se obtine dintr-o jumatatea de cescuta de cafea macinata, trei linguri de zahar si doua linguri de ulei de cocos, iar continutul obtinut se pastreaza intr-o sticla. Ulterior se face masaj pe zonele afectate timp de cateva minute.Totodata, se poate face masaj numai cu zatul de la cafea.

• Uleiul de cocos. Accelereaza metabolismul, lucru care va duce la arderea grasimilor. In plus, fiind detoxifiant, acesta contribuie la eliminarea toxinelor din corp.

• Lamaia si piperul cayene. Se amesteca zeama de la o lamaie cu 1-2 linguri de piper cayenne in 1,5 litri de apa. Se bea acest amestec pe durata intregii zile pentru diminuarea aspectului inestetic al celulitei.

• Otetul de mere. Intr-o ceasca cu apa se amesteca trei linguri de otet de mere si se dizolva o lingura de miere. Cu solutia obtinuta se maseaza zonele cu probleme.

• Sucul de lime. O rosie rasa se amesteca cu sucul proaspat de la o lamaie lime si se maseaza zona unde s-a instalat celulita. Se lasa sa actioneze timp de 10 minute, apoi se indeparteaza prin spalarea pielii.