Coenzima Q10 are grija de sanatatea ta

Te temi de imbatranirea prematura, de efectele poluarii asupra organismului?

Te numeri printre persoanele care resimt o stare permanenta de oboseala, epuizare ori stres, ai probleme cardiovasculare, probleme neurologice sau afectiuni ale pielii?

Poti apela la suplimentele naturale cu coenzima Q10, o substanta care este si in mod natural produsa de organism, insa in cantitati reduse.

Coenzima Q10, cunoscuta si drept ubiquinona, ajuta la transformarea substantelor nutritive din alimentele pe care le consumam in energie, astfel incat organsimul sa functioneze corect si sa nu se imbolnaveasca. Coenzima Q10 asigura energia necesara celulelor mari consumatoare de energie: cardiace, musculare, cerebrale si hepatice.

Este energizant universal si intervine in toate procesele de oxido reducere celulara. Sustine direct producerea de energie in mitocondrie in cursul fosforilarii oxidative prin sinteza in cantitate mai mare a ATP-ului.

Asadar, aceasta coenzima este implicata in toate procesele organismului, de la gandire, pana la activitatile cardiace ori contractia muschilor.

Cum te poate afecta deficitul de vitamina Q10

Coenzima Q10 este produsa de organsimul uman in urma unui proces de biosinteza, iar o mica parte provine din alimentatie.

In momentul in care nu consumam suficiente astfel de alimente, la care se adauga un stil de viata nesanatos, poluarea si toxinele din organism, dar si unele afectiuni cronice, poate aparea un deficit de coenzima Q10.

Si unele tratamente medicamentoase pot afecta procesul prin care organismul produce ubiquinona, cum sunt: statinele, betablocantele, hipocolesterolemiantele si antidepresivele.

Totodata, nivelul acestei substante scade odata cu varsta, incepand de la 30 de ani. De aceea, poate fi nevoie de suplimente cu vitamina Q10.

Daca o persoana are deficit de coenzima Q10, atunci ATP este produs in cantitati insuficiente, ceea ce inseamna un risc crescut pentru imbatranire prematura, dar si pentru probleme de sanatate care, practic, pot aparea la toate organele corpului. De aceea, rolul pe care il are coenzima Q10 este vital.

Lupta cu radicalii liberi

Coenzima Q10 este unul dintre cei mai puternici antioxidanti, fiind mai eficienta decat vitaminele E si C in lupta cu radicalii liberi care sunt de vina pentru imbatranirea prematura a celulelor corpului.

Eficienta maxima in bolile cardiace

Coenzima Q10 face des parte din tratamentul persoanelor care sunt diagnosticate cu insuficienta cardiaca, dar si al celor care au hipertensune arteriala.

Exista studii potrivit carora suplimentele cu coenzima Q10 scad tensiunea arteriala (in 4-12 saptamani de la administrarea de suplimente, potrivit cercetarilor existente) si scad riscul formarii cheagurilor de sange, fiind utile in preventia accidentelor vasculare cerebrale.

De asemenea, are rezultate bune in cazul celor care sufera de angina pectorala si cardiomiopatie. Poate creste rezistenta inimii in cazul persoanelor care fac chimioterapie.

Incetineste evolutia maladiei Alzheimer

Aceasta coenzima are efect neuroprotector asupra creierului, fiind utila in ameliorarea simptomelor pacientilor care sufera de Alzheimer si maladia Parkinson. Acest lucru se datoreaza stimularii productiei de acetilcolina, care este un neurotransmitator.

Previne imbatranirea pielii

Un alt rol important pe care acesta coenzima il are consta in mentinerea sanatatii pielii, caci scade considerabil riscul aparitiei ridurilor, fiind o componenta importanta a cremelor de intretinere. Totodata, ajuta la mentinerea elasticitaii pielii.

Alte beneficii ale coenzimei Q1O

- ajuta in caz de oboseala cronica si extenuare;
- creste rezistenta organismului la stres;
- imbunatateste functia cardiaca si protejeaza intreg sistemul cardiovascular;
- amelioreaza functia diastolica la copiii cu cardiomiopatie dilatativa idiopatica;
- reduce sinteza colesterolului;
- tonic cerebral;
- utila in cazul copiilor si adultilor care sufera de ADHD;
- previne aparitia migrenelor;
- imbunatateste imunitatea, fiind utila persoanelor diagnosticate cu HIV;
- stimuleaza procesele metabolice si energetice - efcienta pentru persoanele care sufera de obezitate.

Deficitul coenzimei Q10 poate fi redus prin administrarea de suplimente alimentare. Produsul Coenzima Q10 proprie organismului uman este obtinuta din drojdie de bere in urma unui procedeu unic Kaneka (Japonia).

Active Q10 Mega Ubiquinol este singura forma hidrosolubila de Coenzima Q10 proprie organismului uman si include un proces de suspensie brevetat numit Bio Solv, patent exclusiv Tishcon Corp, care intensifica absorbtia si biodisponibilitatea.

Efectele sale sunt superioare oricaror forme de Coenzima Q10, caci are biodisponibilitate superioara, concentratie plasmatica tripla si protectie antioxidanta dubla fata de celelalte forme disponibile. Se iau cate 1-2 capsule pe zi, inainte de micul dejun, cu un pahar de apa.

Te asteptam cu sanatate din natura la COSMO PHARM!