Tratarea cancerului cu sistemul TrueBeam

Cancerul este una dintre cele mai importante probleme de sanatate publica, atat in tara noastra, cat si in intreaga lume.

Cercetarile privind depistarea si tratarea bolilor de cancer sunt intr-o continua dezvoltare. Unul dintre domeniile cu cea mai rapida si intensa dezvoltare in acest sens este domeniul oncologiei prin radiatii.

Ce reprezinta sistemul TrueBeam?

TrueBeam este cea mai avansata tehnologie de radioterapie si radiochirurgie utilizat in tratarea cancerului. Acest sistem revolutionar le ofera pacientilor oncologici o sansa de vindecare intr-o perioada mai scurta de timp.

La ora actuala, Truebeam a patruns in domeniul Oncologiei prin Radiatii. Multe dintre tehnicile emergente si aplicatiile utilizate intr-un numar limitat de centre in domeniul oncologiei prin radiatii pot fi efectuate cu ajutorul dispozitivelor TrueBeam.

Aceasta tehnologie avansata este utilizata si de specialistii in oncologie de la Centrul Medical Anadolu. Acesti experti au optat pentru aceasta tehnologie deoarece permite punerea sub control a tumorii prin transmiterea de radiaii cu energie mare asupra ei i protejarea organelor critice invecinate.

Care sunt caracteristicile sistemului TrueBeam?

TrueBeam este mai avansat decat alte acceleratoare liniare deoarece:
-permite integrarea metodelor de radioterapie si radiochirurgie intr-un singur aparat
-ofera o mai buna focalizare a fasciculului de radiatii
-reduce durata sesiunilor de tratament, precum si numarul acestora.

In plus, sistemul TrueBeam ofera o serie de avantaje importante cum ar fi:

-accelerarea tratamentul prin tehnici „inteligente” de automatizare, imagistica, pozitionare si reduce numarul de pasi necesari pentru tratament;
-scurtarea perioadei de tratament de pana la cinci ori, folosind modul FFF (Flattening Filter Free). Un tratament standard IMRT, care dureaza in mod normal 10-15 minute, poate dura mai putin de doua minute;
-eficientizarea tratamentului prin capacitatea de a administra doze mai mari intr-un timp mult mai scurt. O operaie complex care dureaz intre 40 de minute si doua ore, poate fi terminata in numai 20 de minute;
creste precizia gasirii zonei afectate si lasa mai putin timp miscarii tumorii in timpul administrrii dozei:
-eroarea sistemului TrueBeam este sub un milimetru. Medicii pot trata cu mare precizie tumora dintr-un organ aflat permanent in miscare.

Cum se efectueaza acest tratament?

Pe parcursul efectuarii acestui tip de tratament, pacientul este treaz, iar prin utilizarea unor instrumente de fixare, se solicita pacientilor sa ramana nemiscati in functie de regiunea tratata.

Fiind o metoda de tratament in ambulatoriu, acest tratament nu afecteaza viata cotidiana a pacientului. La finalul sedintei, pacientul poate sa isi reia activitatile.

Abordarea medicala in cazul tratamentelor de cancer la Centrul Medical Anadolu

Expertii Centrului Medical Anadolu au o experienta de peste 10 ani in utilizarea tehnologiei medicale de top, precum TrueBeam sau Cyberknife. Departamentul de Stiinte Chirugicale acopera o gama larga de competente si afectiuni.

Specialistii de renume si cu experienta la nivel international sunt garantia serviciilor de top ale Centrului Medical Anadolu. De asemenea, acestia au o colaborarea cu specialistii Centrului Medical Johns Hopkins care are rolul de a extinde zona de expertiza medicala in cazurile medicale dificile si oferirea de consultanta specializata.