Cum te poate ajuta un fotoliu de masaj de la Komoder sa scapi de durerile de spate

Generalitati

In ultimii ani, terapia prin masaj a devenit tot mai apreciata in comunitatile medicale din intreaga lume, fiind considerata un tratament eficient pentru mai multe tipuri de dureri de spate si/sau ca adjuvant in alte proceduri medicale.

Pentru ca este mult mai complicat pentru o persoana sa se deplaseze la un salon profesional de masaj pentru a beneficia de tratament, acest lucru presupunand timp pierdut pe drum si costuri ridicate, magazinul online Komoder recomanda o varianta la indemana oricui: fotoliile de masaj.

Practice si usor de folosit, acestea reprezinta o metoda ideala prin care te poti relaxa la sfarsitul unei zile obositoare si, in plus, prin care poti scapa de durerile suparatoare de spate.

Iata cum te poate ajuta un fotoliu de masaj de la Komoder sa scapi de durerile de spate

Masajul reduce tensiunea musculara din partea inferioara a spatelui sau in zona umerilor si a gatului

Cele mai multe episoade de dureri acute de spate sunt cauzate de intinderile musculare, ele fiind resimtite dupa ridicarea unui obiect greu, dupa o miscare brusca sau in urma unei caderi puternice. Durerea de spate aparuta poate fi foarte puternica si poate dura cateva ore, cateva zile sau chiar mai multe saptamani.

Atunci cand muschii spatelui sunt tensionati ori s-au produs rupturi in acest loc, zona din jurul muschilor devine inflamata, asa ca apar si spasmele. Masajul realizat de un fotoliu de calitate, cum sunt cele comercializate de magazinul online Komoder, ajuta muschii spatelui sa se relaxeze, eliminand spasmele musculare.

De asemenea, datorita sistemelor performante cu care sunt dotate, fotoliile de masaj ajuta si umerii si gatul sa se detensioneze. Prin tehnici precum framantare, apasare si rulare, sunt atinse puncte cheie ale acestei zone, astfel ca durerile din partea superioara a spatelui dispar.

Fotoliul de masaj reduce efectele pe care fibromialgia le are asupra organismului

Fibromialgia, o afectiune care consta intr-o serie de dureri cronice resimtite in zona spatelui, in cele mai multe cazuri, afecteaza muschii, tendoanele, ligamentele si alte tesuturi moi. Pe langa acestea, provoaca si rigiditate musculara, senzatia permanenta de oboseala si incapacitatea de a dormi suficient. Masajul realizat de un fotoliu profesional reduce intensitatea tuturor acestor efecte ale bolii, ajutand organismul sa isi recapete echilibrul.

Alte beneficii pe care le are utilizarea unui fotoliu de masaj asupra sanatatii

Cercetarile au aratat ca masajul terapeutic efectuat de un fotoliu de masaj ofera nenumarate beneficii asupra sanatatii celor care sufera de dureri, inclusiv:

Cresterea fluxului sanguin si a circulatiei. Acest lucru ajuta la recuperarea organismului dupa activitati fizice intense sau dupa lezarea tesuturilor in urma unui traumatism.

Scaderea tensiunii musculare. Aceasta relaxare a muschilor poate imbunatati flexibilitatea, poate reduce durerile cauzate de musculatura incordata si chiar sa imbunatateasca somnul.

Cresterea nivelului de endorfine (“numite si moculele fericirii” produse de creier). Aceasta stare de spirit poate elimina depresia si anxietatea, ajuta la reducerea durerii si la cresterea vitezei de recuperare, fiind deosebit de importanta pentru cei care se confrunta cu probleme in zona spatelui si a gatului.

Fotolii de masaj de la Komoder

Komoder, magazinul online care a adus pentru prima data in Romania industria de fotolii si scaune de masaj, pune la dispozitie o gama diversificata de fotolii de masaj profesionale, proiectate de companii de renume precum Panasonic, Inada, iRest, Tokuyo si Rokol. Modelele oferite sunt dotate cu functii complexe, de la incalzire cu infrarosii sau terapie magnetica, pana la masaj cu perne de aer pentru picioare.