Albeste-ti dintii in mod natural. Metode ieftine si rapide!

Vrei sa ai o dantura perfecta, insa nu ai timp sau bani sa mergi la tratamente specializate?

Exista metode rapide de albire a dintilor, pe care le poti aplica chiar tu, acasa.

Iata cateva dintre cele mai ieftine si simple remedii naturale pentru albirea dintilor:

Capsunile

Capsunile sunt una dintre cele mai simple metode de albire a dintilor. Acestea contin foarte multa vitamina C si substante astringente, care ajuta la indepartarea petelor de pe suprafata danturii si impiedica acumularea de tartru.

Merele

Un mar pe zi te poate ajuta sa ai un zambet frumos. Merele indeparteaza petele de pe dinti, iar acidul malic care se regaseste in aceste fructe este folosit chiar in produsele speciale pentru albirea dintilor, deoarece are un efect puternic de dizolvare a petelor.

Stafidele

Stafidele sunt folosite si ele adesea pentru albirea dintilor. Ele stimuleaza productia de saliva si ajuta la indepartarea placii bacteriene, principala cauza a numeroaselor afectiuni dentare, precum cariile sau gingivita.

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu amestecat cu suc de lamaie poate face minuni pentru dantura. Sterge dintii cu ajutorul unei dischete de bumbac pentru a indeparta saliva, aplica acest amestec si lasa-l sa actioneze un minut, apoi spala-te pe dinti. In doar cateva minute vei avea dinti albi.

Ai grija totusi sa nu lasi solutia pe dinti mai mult de 1 minut, deoarece acidul din lamaie poate afecta smaltul.

Untul de cocos

Cu ajutorul untului de cocos iti poti prepara acasa o pasta de dinti care albeste imediat dintii.

Amesteca o lingura de unt de cocos topit, cu o lingura de bicarbonat de sodiu si cinci picaturi de ulei esential de menta. Va face minuni pentru dantura ta!

Coaja de portocala

Iti poti albi dintii si cu coaja de portocala sau lamaie. Aceasta se amesteca si cu busuioc sau frunze de salvie. Este un proces mai lent de albire, insa efectele se vad in cateva luni.

Sarea

Sarea este un condiment util si pentru albirea dintilor, nu numai in bucatarie. Presar-o peste periuta de dinti si foloseste-o dimineata si seara. Poti amesteca sarea si cu carbune.

Otetul de mere

Otetul de mere este si el un bun remediu pentru albirea dintilor. Amesteca-l cu putina sare si o jumatate de lingura de praf de copt si maseaza-ti dintii cu o periuta inmuiata in aceasta pasta, apoi clateste bine gura.

De asemenea, poti combina otetul de mere si cu ulei de masline. Inmoaie periuta in acest amestec si spala-te pe dinti cu el. Nu folosi prea des metoda, fiindca otetul in exces poate afecta smaltul dintilor.

Carbunele

Carbunele este o metoda rapida de albire a dintilor. Aceasta este folosita inca din timpuri stravechi, iar efectele sale se vad in timp.

Freaca usor dintii timp de 30 de secunde pana la un minut cu cenusa de carbuni, clateste cu apa si apoi spala-te pe dinti cu periuta, ca de obicei.

De asemenea, poti folosi si carbunele vegetal, sub forma de pulbere, pe care il gasesti in farmacii.

Peroxidul de hidrogen

Iti poti prepara acasa chiar si o apa de gura, pentru albirea dintilor. Amesteca apa de gura cu o jumatate de lingurita de peroxid de hidrogen si clateste-te cu ea in fiecare dimineata.

Ai grija sa nu o inghiti si sa o folosesti cu precautie, deoarece iti poate irita gingiile.