Suferi de hemoroizi? Iata ce trebuie sa mananci ca sa scapi de ei

Hemoroizii reprezinta o afectiune din ce in ce mai frecventa datorata in primul rand alimentatiei neechilibrate, dar si sedentarismului.

Hemoroizii sunt niste vene dilatate, care se localizeaza pe peretii anusului si ai rectului.

Acestia devin durerosi in momentul in care se inflameaza si ocazional pot sangera.

Acestia pot fi interni, cat si externi. Pentru a evita aparitia lor este necesara o dieta speciala, care sa includa alimente care previn constipatia in primul rand.

Fibrele, nelipsite din alimentatie

Persoanele care sufera de hemoroizi ar trebui sa includa in meniul lor zilnic fibrele. Acestea se gasesc in cerealele integrale, orezul brun, legumele proaspete si fructele oleaginoase.

Alimente bogate in fier

Fierul este foarte important pentru combaterea si prevenirea hemoroizilor si ajuta la buna functionare a sistemului sangvin.

Se gaseste din belsug in alimente precum: ficat de pui, prune, caise uscate, migdale, cartofi la cuptor, sfecla, broccoli, ton, seminte de floarea-soarelui sau stafide.

Sucuri din afine, mure, coacaze sau cirese

Aceste fructe sunt bogate in vitamina C si ajuta la ameliorarea durerilor hemoroidale. Ele contin antociani si proantociani, doi compusi activi care reduc durerile si inflamatiile venelor, dar duc si la intarirea acestora.

Usturoiul si ghimbirul

Din dieta unei persoane care sufera de hemoroizi nu trebuie sa lipseasca ghimbirul si usturoiul. Aceste legume ajuta la prelucrarea fibrinei, o substanta care repara tesuturile ranite, organele si arterele.

Uleiurile

Persoanele care sufera de hemoroizi ar trebui sa consume la fiecare masa ulei de masline sau ulei de peste.

De asemenea, apa plata, sucul de lamaie, piperul cayenne sau otetul de cidru sunt remedii naturale care ajuta organismul sa se vindece in interior.

Iaurtul si chefirul

Hemoroizii apar in general din cauza constipatiei. Pentru a o preveni, este foarte important ca in dieta ta sa incluzi cat mai multe probiotice naturale, pentru a mari numarul bacteriilor bune si pentru a preveni astfel constipatia.

Cum prevenim inflamatia hemoroizilor

In primul rand, o persoana care sufera de hemoroizi trebuie sa evite consumul de alimente picante sau alcool. Acesta din urma deshidrateaza si duce la inflamarea hemoroizilor.

In cazul acestei afectiuni, este foarte important consumul de apa, pentru a usura digestia. De asemenea, dupa fiecare scaun, este indicata spalarea, si nu stergerea cu hartie igienica.

Sunt de evitat de asemenea, produsele parfumate, deoarece acestea pot inflama cu usurinta hemoroizii.

In cazul unei crize hemoroidale sunt indicate dusurile locale cu apa calda sau aplicarea de produse naturiste precum propolis, galbenele sau baile in pelin.

De asemenea, gheata are un efect rapid asupra durerii hemoroidale. Aceasta ajuta la contractarea vaselor de sange si duce rapid la calmarea durerii. Nu sta mai mult de 20 de minute cu sezutul pe gheata.

Un efect rapid in cazul durerilor provocate de hemoroizi il au si cataplasmele locale cu cartof ras.