Periajul corect si vizita la stomatolog: cea mai buna metoda de prevenire a cariilor

Periajul zilnic, dupa fiecare masa, este foarte important pentru prevenirea cariilor si a altor probleme gingivale.

Pasta de dinti pe baza de fluor intareste dintii si le protejeaza smaltul impotriva atacurilor bacteriene.

Pe de alta parte, schimbatul periutei de dinti, o data pe luna, este un lucru pe care toti medicii stomatologi ti-l recomanda. Periuta de dinti se uzeaza cu usurita si se umple de bacterii, de aceea trebuie inlocuita atunci cand simti ca nu iti mai periaza bine dintii.

Cum sa te speli corect pe dinti?

Desi pare usor la prima vedere, periajul dintilor trebuie executat corect. Altfel, iti poti leza atat gingiile, cat si smaltul dintilor.

O periere necorespunzatoare provoaca abraziune la nivelul coroanei si al cimentului moale care acopera radacinile dintelui. Coroana dintelui si radacinile lui pot fi expuse din cauza retragerii gingiilor si se pot degrada foarte usor.

Cand te speli pe dintii, tine periuta la un unghi de 45 de grade si executa miscari usoare, scurte si pe intreaga suprafata a dintelui. Miscarile trebuie efectuate inainte si inapoi.

Totodata, curata suprafetele interioare ale dintilor, deoarece acolo depozitele de placa bacteriana sunt in cantitati mai mari. La finalul periajului, curata si partea posterioara a dintilor si limba.

Periajul dintilor este suficient pentru pastrarea unei danturi sanatoase?

Pentru o igiena completa, foloseste ata dentara si apa de gura. Periuta de dinti pe care o cumperi trebuie sa aiba perii moi si capul mic.

Evita periutele pe care scrie “Hard”, acestea au perii tari si ranesc gingiile.

O data la sase luni, fa-ti o programare la cabinetul stomatologic www.rasmindent.ro, pentru indepartatea profesionala a placii.