Cum scapi rapid de celulita: remedii care si-au dovedit eficienta

Celulita, care se manifesta prin aspectul de coaja de portocala mai ales in zona coapselor, pe fese si pe abdomen, este o problema care afecteaza in special femeile.

O cauza pentru aparitia celulitei este data de o alimentatie necorespunzatoare, bogata in grasimi.

Poate fi cauzata si de unele afectiuni ale glandei tiroide, in special a hipotiroidiei, cand organismul nu mai produce suficienti hormoni.

Si excesul de prolactina poate sa fie de vina pentru aparitia acestei probleme. De aceea, ca problema sa fie eliminata sau ameliorata, este nevoie de indentificarea si de tratarea cauzei.

Gomajul, de ajutor

Gomajul cu zat de cafea sau cu zahar este util pentru tratarea celulitei, caci ajuta la reducerea aspectului de portocala. Se face de doua ori pe zi, inainte de dus, caci ajuta la deschiderea porilor.

Ajuta la detoxifiere, cat si la regenerarea celulelor. Cofeina continuta de cafea are efect astringent.

Celulita, redusa cu ajutorul alimentatiei

Din fericire, celulita poate fi redusa si printr-o alimentatie sanatoasa, bazata pe fructe si legume proaspete. Este indicat un regim sarac in grasimi, fara alimente de tip fast-food, care favorizeaza acumularea depozitelor de grasime.

Sucurile din fructe sunt indicate, deoarece hidrateaza oganismul, hidratarea fiind foarte importanta in combaterea celulitei. Este nevoie ca o persoana afectata de aceasta problema sa bea cel putin doi litri de apa pe zi.

Uleiurile vegetale, precum cel de in, sunt si ele utile pentru a preveni aparitia celulitei.

Consumul de acizi grasi Omega 3

Acizii grasi Omega 3 sunt benefici pentru organism, avand rol si in preventia si tratarea celulitei. De aceea, este important sa incluzi in alimentatia zilnica mancaruri bogate in Omega 3, precum pestele gras sau semintele de in.

De asemenea, poti face masaj cu ulei de seminte de in, care stimuleaza circulatia sangelui si ajuta la reducerea celulitei. Un alt ulei indicat pentru masaj este cel de cocos.

Pudra de piper

Piperul grabeste arderile, ceea ce inseamna ca ajuta la reducerea depozitelor de grasime. Este recomandata o doza de doua ori pe zi de pudra de piper.

Poti folosi piperul si pentru a masa zonele afectate de celulita, cu putina miere.

Otetul de mere

Contine potasiu, magneziu si calciu, minerale esentiale care ajuta la detoxificare, ceea ce face din otetul de mere un remediu eficient contra celulitei.

Ajuta si la pierderea kilogramelor in plus. Il poti folosi din plin la salate, dar poti si masa zona afectata de celulita cu un tampon inmuiat in acest otet din mere. Administrat intern, il poti lua alaturi de putina miere de Manuka.

Sfaturi de care trebuie sa tii cont

Nu trebuie sa porti haine foarte stramte, pentru ca si acestea pot sa favorizeze aparitia depozitelor de grasime, deoarece pot incetini circulatia sangvina.

Sportul este un element esential, de aceea trebuie sa faci foarte multa miscare. Sunt indicate exercitiile care lucreaza zona coapselor si fesierii.

Si alergarile sunt utile. Specialistii spun ca in fiecare zi ar trebui sa facem cel putin 30 de minute de miscare.

Util este si masajul anticelulitic, dar si drenajul limfatic, metode non-invazive, care stimuleaza eliminarea toxinelor. Dupa cateva sedinte de masaj, rezultatele vor incepe sa apara.