Care sunt micile secrete care te pot ajuta sa slabesti sau sa iti mentii silueta

Atunci cand vine vorba de slabit, foarte putine persoane stiu ca, de cele mai multe ori, micile modificari ale stilului de viata sunt cele care pot face intr-adevar diferenta.

Din pacate sursele care sa puna la dispozitie astfel de informatii, cat mai relevante si usor de accesat, sunt destul de limitate, motiv pentru care cei interesati vor putea gasi pe toate in acest articol.

Cum te ajuta tehnologia sa slabesti?

Traim intr-o lume in care tehnologia o gasim la orice pas, iar multe dintre smartphone-urile pe achizitionate vin cu aplicatii preinstalate care iti contorizeaza, printre altele, numarul de pasi facuti, precum si numarul de calorii arse pe parcursul unei zile. Ideea este ca, atata timp cat un anumit telefon are senzorii necesari, poti instala si tu astfel de aplicatii.

De ce se pune accent pe acest subiect? Pentru ca astfel de aplicatii sunt bune pentru a te „provoca” sa mergi mai mult pe jos, prin faptul ca iti ofera trepte sau obiective pe care trebuie sa le atingi zilnic.

Nu-i asa ca este o idee buna? Despre mai multe astfel de metode s-a mai discutat pe citybreakguide.ro, asadar o sa poti gasi acolo mult mai multe detalii.

Ce schimbari poti sa aduci pe partea de alimentatie?

Acesta este unul dintre acele subiecte care au fost discutate de sute de ori, asadar nu cred ca se mai poate aduce ceva nou, ci cel mult se pot reaminti cele mai utile sfaturi legate de alimentatie.

Cred ca nu mai trebuie spus ca nu e bine sa se sara peste micul dejun, care este una dintre cele mai importante mese ale zilei. De ce este bine sa iei mereu micul dejun?

Pentru ca acesta iti va oferi energia necesara pentru a „porni” cu dreptul in ziua care tocmai a inceput. In plus, nu iti va mai fi chiar atat de foame peste zi, lucru care te poate determina sa dai „atacul” la frigider si sa iei tot ce e mai bun de acolo.

Bineinteles, daca nu se recomanda sa sari peste micul dejun, acelasi lucru este valabil si pentru celelalte mese ale zilei. Chiar si atunci cand vrei sa slabesti, este bine sa iei toate mesele in mod regulat si sa le acorzi timp, adica sa nu mananci pe fuga.

De asemenea, incearca sa ai la fiecare masa un procent mai ridicat de proteine, lucru care te va ajuta sa slabesti deoarece pentru digerarea acestora va fi necesara mai multa energie. In plus, proteinele sunt benefice atunci cand se vrea cresterea masa musculara, dar si atunci cand vrem sa o mentinem.

Tot la capitolul alimentatie este bine sa se includa la fiecare masa cat mai multe legume, iar pe parcurul zilei incearca sa consumi si ceva fructe.

Consumul de apa este si el foarte important, iar aici sfatul este urmatorul: sa nu se scada sub 2 litri pe zi (de precizat ca acesti 2 litri vor trebui consumati pe parcursul unei zile – daca incepi sa bei toata cantitatea de apa recomandata in acelasi timp nu vei rezolva nimic, pentru ca hidratarea trebuie sa se realizeze pe parcursul intregii zile).

Fa miscare zilnic

Acest sfat a mai fost abordat si la inceputul acestui articol. Ei bine accentul trebuie sa fie pus pe miscare, pentru ca in acest mod se vor arde mai multe calorii, ceea ce inseamna ca se va si slabi. Nu trebuie neaparat sa mergi la sala, dar poti cel putin sa renunti la masina in cazul deplasarilor scurte, precum si sa renunti la a mai utiliza liftul (da, chiar daca ai de urcat pana la etajul 10 – stai linistit, nu a murit nimeni din doar atata lucru).