Importanta saltelelor pentru somnul nostru

De ce avem avem nevoie de saltele de calitate pentru un somn bun?

Cu totii stim ca petrecem cel putin 7-8 ore zilnic dormind, iar calitatea somnului are impact asupra sanatatii sistemului nervos, a celui muscular sau cardio-vascular, asadar, functionarea intregului nostru organism depinde de modul in care ne odihnim.

Cu siguranta ca multi dintre noi se trezesc dimineata obositi, irascibili, conform arcca.ro, iar, pentru cei care sufera de afectiuni ale coloanei vertebrale, se plang adesea de dureri de spate, mai ales dimineata. Asa ca, daca folosesti tipul de saltele care sa aiba o textura potrivita caracteristicilor tale anatomice, vei avea un somn odihnitor, iar spatele tau se va relaxa si nu te vei mai trezi dimineata intepenit.

Potrivit specialistilor site-urilor medicale romanesti, acestea trebuie sa asigure corpului o pozitie adaptabila caracteristicilor sale fiziologice, sa sustina coloana vertebrala, pentru a nu favoriza aparitia defectelor acesteia, cum ar fi cifoza, scolioza si pentru a nu se accentua si mai mult durerile.

Daca sunt prea moi, nu se va oferi “o sustinere a punctelor de presiune” ale corpului, si anume, calcaiele, capul genunchii si umerii, ceea cea va conduce la intesificarea curburii coloanei vertebrale si la deformarea acesteia, in timp. In schimb, daca au o rigiditate crescuta, nu te vor ajuta sa iti gasesti o pozitie confortabila, de relaxare, si dreapta, in timpul somnului.

Ce va recomanda specialistii?

Unul dintre cei mai cunoscuti comercianti de la noi din tara, grupul de firme Imex, ofera mai multe tipuri de saltele, adaptabile pentru fiecare persoana in parte, respectand nevoile sale anatomice.

Astfel, deoarece foarte multi oameni acuza dureri acute de spate, cauzate de statul excesiv la calculator, sau datorita faptului ca nu acordam o atentie deosebita corectarii posturii acestuia, producatorii ne sfatuiesc cum sa procedam si ce caracteristici trebuie sa aiba asemenea produse.

In primul rand, este necesar ca sa corespunda inaltimii persoanei care o foloseste, pentru a asigura corpului un sprijin uniform si pentru a asigura confortul de care avem nevoie pe timpul noptii, trebuie sa fie elastice, de o duritate medie, pentru a nu apasa prea puternic pe coloana si a actiona asupra nervilor locali.

In acest caz, se creeaza o presiune suplimentara la nivel lombar, lucru ce poate cauza contracturi musculare, care impiedica persoana sa aiba un somn linistitor, iar dimineata se va trezit cu oasele intepenite si cu o intesitate crescuta a durerii.

In al doilea rand, trebuie sa ne concentram atentia, asa cum ne sfatuiesc medicii, si asupra materialului din care este facut. De aceea, vara, pentru a absoabe transpiratia, se indica un produs cu proprietati de termoreglare, antialergice si antiperspirante, confectionat din vatelina de bumbac sau matase, in timp ce iarna, pentru a incalzi, se pot folosi cele din casmir, lana sau matase.

Mai nou, au aparut tipurile ortopedice, care iti indreapta coloana atunci cand stai pe spate, care nu ofera muschilor confortul necesar pentru evitarea curburilor. Apoi, mai sunt cele pe baza de latex, care ofera un efect antibacterian, o mai maree permeabilitate a arului, previn alergenii, cu care toti ne confruntam in mediul plin de praf si elemente nocive din marele orase.

In incheierea acestui articol, ca sa eviti alergiile, durerile de spate, pentru a nu mai fi nevoit sa suferi, vara, din cauza transpiratiei puternice, si sa ai mereu buna dispozitie in timpul zilei, alege modelele de saltele care sa acopere necesitatile corpului tau si sa elimine neplacerile cauzate de suferintele tale.