Cum scapi de acnee folosind remedii naturale

Tenul acneic este, cel mai adesea, semnul unor dezechilibre interioare. Acneea afecteaza in special adolescentii, insa poate sa apara si la adulti.

Exista solutii naturale eficiente, cu ajutorul carora pielea isi va recapata aspectul sanatos, neted si catifelat.

1. Uleiul esential din arbore de ceai

Originar din Australia, arborele de ceai are proprietati antiinfectioase, antibacteriene si antiseptice foarte puternice. Curata eficient pielea acneica si ajuta la uscarea cosurilor.

Cu ajutorul unui tampon din bumbac, aplici picaturi de ulei pe fata in fiecare dimineata si seara, inainte de culcare. Uleiul nu se utilizeaza de catre copii si nici de catre femeile insarcinate.

2. Uleiul esential de lavanda

Cosurile provocate de acnee si iritatiile specifice acestei afectiuni se amelioreaza si cu ajutorul uleiului esential de lavanda. Este un puternic antiinflamator, are proprietati calmante si astringente. Aplici uleiul pe zonele afectate de acnee, dimineata si seara. Lasi sa intre in piele. In cazul femeilor gravide, uleiul nu se aplica decat in urma unui sfat primit de la medic.

3. Desmodium adscendes

Planta perena, originara din Africa, Desmodium adscendes este recomandat persoanelor care sufera de afectiuni ale ficatului, ajutand la eliberarea de toxine. Astfel, grabesti si vindecarea acneei, care in multe cazuri apare si pe fondul unui organism afectat de toxine.

Planta poate regenera celulele hepatice, regleaza functiile hormonale, ajuta la metabolismul grasimilor si imbunatateste digestia. Planta se gaseste in magazinele cu produse naturale. Contra acneei se recomanda infuzia, pe care o obtii din 10 grame de planta, la un litru de apa clocotita.

Lasi la infuzat aproximativ 15 minute, filtrezi, apoi bei pe tot parcursul zilei. Poti tine o cura de trei saptamani, apoi faci o pauza de doua-trei saptamani si reiei, daca problema persista.

4. Argila

Cunoscuta pentru proprietatile sale absorbante ale impuritatilor si bacteriilor, antiseptice, antiinflamatoare si remineralizante, argila este foarte eficienta in tratatrea acneei. Ajuta la uscarea cosurilor si regleaza secretia de sebum.

Se amesteca, cu o lingura din lemn, pulberea de argila cu apa, pana cand capata consistenta unei paste. Nu folosi o lingura de metal, pentru ca reduce din proprietatile argilei. Intinzi pasta pe fata si lasi sa actioneze aproximativ 10 minute. Te clatesti foarte bine pe fata, cu apa calduta.

Poti face acest tratament de doua ori pe saptamana, mai ales ca nu are reactii adverse. Cataplasma cu argila nu se aplica daca ai rani pe fata.

5. Brusturele

Brusturele este o planta cu proprietati detoxifiante foarte puternice. Este indicat in cazul in care suferi de acnee, fiind si un bun protector contra infectiilor pielii.

Pui intr-un litru de apa rece o lingura de radacina proaspata de brusture, pisata, si lasi sa fiarba timp de zece minute. Apoi iei de pe foc si lasi vasul la infuzat 15 minute. Filtrezi si bei pe tot parcursul zilei.

Cura este indicata timp de trei saptamani. Remediul este contraindicat in cazul celor care sufera de calculi renali, femeilor insarcinate si celor care alapteaza.