Cum sa scapi de stres: 8 metode rapide si eficiente

Stresul reprezinta o stare de tensiune si disconfort, care, in timp, poate sa duca la aparitia a nenumarate afectiuni.

Felul in care o persoana raspunde situatiilor stresante are un impact puternic asupra sanatatii.

Daca te numeri printre persoanele afectate de stres este important sa gasesti cateva tehnici care sa te ajute sa elimini disconfortul.

Mesteca guma

Data viitoare cand esti pe punctul de a izbucni si simti ca nu mai poti face fata unei situatii stresante la birou sau acasa, ia o guma de mestecat. Potrivit unor cercetari recente, mestecatul gumei reduce anxietatea.

De asemenea, in timp ce mesteci guma se imbunatateste circulatia sangvina la nivelul creierului. Alti cercetatori spun ca doar simplul fapt ca mirosi guma de mestecat cu arome te relaxeaza si iti imbunatateste starea de spirit.

Petrece timp in aer liber

O simpla plimbare in mijlocul naturii sau in parc iti reincarca imediat bateriile, iar in cateva minute uiti de orice urma de stres. Daca nu ai ragaz sa iesi la o plimbare, poti sa asculti o melodie vesela sau sa citesti un banc, caci te ajuta sa iesi din mijlocul problemelor.

Zambeste din tot sufletul

Nu iti da ochii peste cap cand cineva iti spune sa zambesti cand ai probleme. Ai sa fii surprins, insa in momente de tensiune, un zambet larg pe fata, din tot sufletul, este ajutorul perfect.

Zambetul are puterea de a reduce din efectele stresului, chiar daca nu te simti fericit in momentele in care zambesti. Ajuta, de asemenea, si la diminuarea palpitatiilor care apar la unele persoane in momentele de stres.

Mirosul de lavanda face minuni

Unele arome te pot ajuta sa alungi momentele de tensiune. O astfel de aroma este cea a lavandei. Pune doua-trei picaturi de ulei esential de lavanda intr-un bol si lasa-te cuprinsa de aroma.

In cateva minute incordarea va disparea. Lavanda nu este recomandata daca urmezi un tratament cu medicamente contra anxietatii.

Respira adanc

In momentele in care simti ca stresul te copleseste, ia o pauza, aseaza-te confortabil pe scaun si respira adanc. In acelasi timp, goleste-ti mintea de absolut toate gandurile negre si gandeste-te doar la lucruri frumoase.

Fa miscare

Daca te numeri printre persoanele care isi fac griji din orice, este indicat sa faci zilnic cateva exercitii fizice. In momentele in care corpul este solicitat, se elibereaza endorfine, care iti dau o stare de bine.

Vorbeste cu cineva

Cea mai buna prietena, o ruda sau un coleg de serviciu de care te simti apropiat pot fi cel mai bun ajutor atunci cand esti stresat. O problema impartasita cuiva devine mai putin apasatoare pentru tine, de aceea este bine sa vorbesti despre ceea ce te macina cu cineva in care ai incredere.

Gandeste pozitiv

Daca vezi mereu partea goala a paharului in orice situatii, atunci nu este de mirare ca stresul este prezent mai mereu in viata ta. Incearca sa iti schimbi atitudinea si sa vezi si aprtea pozitiva a lucrurilor, caci la absolut toate problemele se gasesc solutii.

Nu mai pune niciodata raul inainte si nu iti face scenarii negative in legatura cu aproape orice situatie.