Intra si vezi cum te poate ajuta aparatul tau de aer conditionat sa iti intretii starea de sanatate

Aerul conditionat este tot mai utilizat in zilele noastre, insa, in continuare, mai exista persoane care se tem de acesta deoarece se gandesc ca ar putea sa aiba probleme de sanatate mai apoi, mai ales din sfera celor respiratorii sau daca au deja o asemenea boala pot sa creada ca aceasta se va agrava.

Insa, daca alegerea aparatului de aer conditionat este facuta corect, iar curatarea acestuia se va face atunci cand trebuie, nu ar trebui sa existe nici un fel de probleme.

Prin urmare, chiar daca aveti montat in casa un aparat de aer conditionat, nu trebuie sa va faceti griji ca starea dumneavoastra si a familiei dumnevoastra ar putea sa se schimbe in rau.

Iar daca stateati in dubii daca sa va achizitionati un astfel de aparat, putem sa va spunem ca, daca nu aveti o contraindicatie in acest sens primita de la medicul dumneavoastra, atunci puteti sa va achizitionati un aparat de aer conditionat pe care mai apoi sa il instalati in casa dumneavoastra.

Avantaje ale aerului conditionat

O mare problema pe timp de vara este data de umezeala din aer, astfel ca o mare parte din disconfortul pe care il simtiti in sezonul cald nu este dat de caldura, ci de umezeala.

Aceasta putand ajunge si pana la 100% in zilele ploioase, dar chiar si in cele in care nu ploua poate ajunge la un procentaj destul de mare care va poate afecta atat din punct de vedere termic, dar si al sanatatii, daca suferiti de boli ale sistemului respirator.

Astfel, pentru a avea un confort mai sporit, aparatul de aer conditionat pe care doriti sa il cumparati ar trebui sa aiba si functia de dezumidificare incorporata. Iar acest lucru va va ajuta si in cazul in care aveti unele probleme ale cailor respiratorii, iar umezeala va inrautateste starea de sanatate, deoarece, cu ajutorul dezumidificatorului, este eliminata apa in exces din locuinta.

O foarte mare problema a persoanelor care sufera de alergii, dar si de alte boli ale sistemului respirator, este data de alergeni, praf si bacterii. Iar un aparat de aer conditionat ar putea sa rezolve macar intr-o anumita masura aceasta problema prin intermediul filtrelor pe care le are.

Acestea sunt special realizate pentru a opri aceste microorganisme care pot afecta starea de sanatate. Insa trebuie destul de multa atentie, deoarece filtrele trebuie curatate regulat pentru a fi siguri ca acestea functioneaza asa cum trebuie.

Insa nu ar trebui sa va puneti foarte multe probleme in acest sens deoarece filtrele pot fi curatate cu destul de multa usurinta, iar apa este suficienta pentru a duce la indeplinire aceasta activitate. Insa curatarea acestora se face la aproximativ doua luni sau maxim sase, daca nu obisnuiti sa folositi aerul conditionat foarte des.

Astfel ca nu trebuie sa va temeti ca veti gasi in curatarea filtrelor o corvoada.

Chiar daca atunci cand ne referim la aerul conditionat cei mai multi dintre noi se gandesc la racirea temperaturii, aceasta nu este singura functie a aparatului de aer conditionat.

Ci acesta poate ajuta si la cresterea temperaturii, astfel ca in zilele in care temperatura tinde sa scada un pic in locuinta puteti sa o cresteti cu ajutorul aparatului de aer conditionat, iar astfel veti putea economisi in cazul facturii de gaz.

Aparatul de aer conditionat nu va face fata pe deplin in zilele de iarna de la noi, mai ales din cauza pozitionarii sale, care este in partea de sus a camerei, insa, pentru zilele de sfarsit de primavara si inceput de toamna, atunci cand temperatura nu se poate hotara in ce parte a termometrului sa fie, acest tip de incalzire este perfect.

Asta pentru ca ajuta la ridicarea cu cateva grade a temperaturii din interiorul locuintei, suficient cat sa va simtiti bine si confortabil.

Pentru a avea parte de un confort sporit oferit de aerul conditionat este bine ca acesta sa fie montat in hol pentru a avea parte de temperatura pe care o doriti in mai multe camere sau in living, daca acesta este de tip deschis, pentru ca aerul poate circula si in alte camere, astfel schimband si in acestea temperatura.

De asemenea, aveti grija ca in momentul in care porniti aerul conditionat sa aveti geamurile inchise pentru ca, in caz contrar, nu veti face decat sa consumati energie electrica, dar fara sa se vada o mare schimbare in temperatura din interiorul casei.

Si este de preferat ca inainte de montarea aerului conditionat sa izolati termic intreaga locuinta, astfel nu vor exista transferuri mari de temperatura, iar aparatul de aer conditionat va consuma mai putin si va da randament mai mare. In plus, aveti grija sa faceti service-ul aerului conditionat atunci cand este necesar pentru a vedea daca acesta nu are probleme si pentru a fi siguri ca va functiona in cele mai bune conditii pentru o perioada lunga de timp.

O problema care se dezbate de ceva vreme in legatura cu aerul conditionat este utilizarea sa pe timp de noapte. Iar raspunsul la aceasta problema este oferit de catre aparatele de aer conditionat care pot trece pe setarea de noapte, astfel ca ele vor continua sa functioneze, dar la un nivel mai scazut.

Asta se intampla mai ales pentru ca, in timpul noptii, temperatura tinde sa scada si, prin urmare, nu mai este nevoie de o functionare la capacitate maxima a acestui aparat.

De asemenea, nu este foarte bine sa utilizati aerul conditionat mai mult decat pentru a asigura un minim confort termic, mai ales cand este vorba despre aerul rece, deoarece riscati sa va alegeti cu o raceala usoara. Asta pentru ca in timpul noptii puteti transpira, iar aerul rece nu va face decat sa va sensibilizeze la o eventuala raceala.

Astfel ca, pentru a fi siguri ca treceti peste perioadele calde, dar si peste cele putin mai reci, cu brio, puteti sa va achizitionati un aparat de aer conditionat. In plus, acesta va poate ajuta sa va ameliorati si anumite probleme de sanatate, mai ales cele din sfera celor respiratorii.

Dar intotdeauna trebuie sa aveti si grija cat, cum si cand folositi aerul conditionat, pentru a nu avea probleme si pentru a obtine maximum de la el.