Uleiul din arbore de ceai face minuni pentru sanatatea ta

Uleiul esential din arbore de ceai este renumit pentru proprietatile sale terapeutice in Australia, tara sa de origine. Si nu degeaba il considera australienii un ingredient minune, pentru ca acesta are capacitatea de a ajuta la vindecarea a zeci de afectiuni. Iata ce beneficii are uleiul din arbore de ceai, pe care il poti gasi la magazinele cu produse naturale:

Lupta cu acneea

Produsele pentru ten concepute pentru persoanele care sufera de acnee contin ulei din arbore de tei, pentru ca acesta are proprietatea de a reduce inflamatiile. De asemenea, acest ingredient are si un rol calmant pentru piele, reducand din neplacerile cauzate de inflamatii.

Pune cateva picaturi de ulei esential de arbore de ceai intr-un bol in care ai ras cateva felii de castravete si amesteca bine. Aplica aceasta solutie pe ten si las-o sa ctioneze timp de 10 minute, dupa care te cureti cu apa calduta.

Util pentru tratarea gingivitei

Uleiul esential de arbore de ceai este un ingredient popular in pastele de dinti si in apa de gura, pentru ca are proprietati anibacteriene si antiinflamatoare. Un studiu australian sugereaza ca uleiul din arbore de ceai ajuta la reducerea inflamatiilor, in cazul celor care sufera de gingivita.

Poti alege sa faci o apa de gura naturala, din cateva picaturi de ulei esential de arbore de ceai si o lingurita de bicarbonat de sodiu, pe care sa le torni intr-o ceasca cu apa. Clatesti bine gura si ai grija sa nu inghiti.

Te scapa de micoza piciorului

Datorita proprietailor antibacteriene si antifungice puternice, uleiul esential din arbore de ceai este ideal pentru tratarea micozei piciorului. Un studiu australian a aratat ca persoanele afectate de micoze au avut o rata mai mare de vindecare cand au apelat la produse pe baza de ulei esential din arbore de ceai.

Nu trebuie decat sa aplici cateva picaturi din acest ulei esential pe o discheta demachianta, apoi sa lasi sa actioneze pe unghiile afectate de micoze, cateva minute.

Lupta cu herpesul

Te confrunti cu episoade in care, pe fondul unei imunitati slabite, suferi de herpes? Pentru a grabi vindecarea, poti apela la uleiul esential din arbore de ceai, care are proprietati antiseptice si antimicrobiene. Nu trebuie decat sa aplici cateva picaturi din acest ulei pe zona afectata si sa lasi sa actioneze cateva minute.

Calmeaza durerile cauzate de intepaturi de insecte

Intepaturile de insecte pot avea simptome neplacute, precum mancarimile, senzatia de arsura si inflamatia. Ca sa reduci din intensitatea simptomelor, uleiul din arbore de ceai este ideal, spun cercetatorii. Aplici un tampon pe care ai pus cateva picaturi de ulei esential din arbore de ceai. De asemenea, acest ulei are si rol dezinfectant, prevenind aparitia unei infectii. Poti folosi acest ulei si pentru a dezinfecta micile rani provocate de taieturi.

Util in tratarea psoriazisului

Uleiul din arbore de ceai poate fi folosit ca un bun calmant pentru persoanele care au fost diagnosticate cu dermatita seboreica si cu psoriazis. Amesteci doua-trei lingurite de ulei de masline cu cateva picaturi de ulei esential si aplici pe locurile afectate de aceste afectiuni ale pielii.

Si persoanele care se confrunta cu matreata pot apela la un remediu pe baza de ulei din arbore de ceai. Mai exact, amesteci intr-un bol doua-trei picaturi din ulei de arbore de ceai cu cateva picaturi de ulei esential de cocos, cu gel de aloe vera si cu o picatura de ulei de lavanda. Cu acest amestec iti masezi usor scalpul, dupa care clatesti cu apa calduta.