Secretele unui mariaj fericit si sanatos. Iata ce trebuie sa faceti ca sa fiti impreuna toata viata!

Intai apar fluturasii in stomac, apoi dragostea devine din ce in ce mai puternica si decideti sa va casatoriti. De aici apare si provocarea cea mai mare: sa intretii flacara iubirii pentru toata viata.

Pentru o casnicie fericita, armonioasa si sanatoasa nu este suficienta doar dragostea, ci este nevoie si de alte ingrediente:

Nu neglijati miscarea

In momentul in care se casatoresc, atat femeile, cat si barbatii au tendinta sa se relaxeze in ceea ce priveste imaginea lor si sa nu mai fie atat de atenti la ceea ce mananca, precum erau inainte de a-si pune pirostriile.

Totodata, persoanele casatorite au tendinta sa faca si mai putin sport. Este total gresit, pentru ca astfel apar kilogramele in plus. Iar atunci cand nu mai esti multumit de corpul tau, acest lucru poate sa afecteze viata sexuala a cuplului. Sedentarismul duce si la predispozitia la unele afectiuni precum diabetul sau bolile de inima.

Medicii recomanda sa faceti miscare cel putin 30 de minute pe zi. Puteti merge impreuna la sala de sport sua puteti alege o sesiune de alergat in parc.

Stabiliti reguli clare, mai ales in ceea ce priveste cresterea copiilor

Un studiu din 2004 a constatat ca modul in care un cuplu gestioneaza responsabilitatile parentale cand copilul este sugar este asociat cu calitatea relatiei dupa trecerea a doi-trei ani de cand copilul a venit pe lume.

Tu si partenerul tau puteti avea idei diferite despre modul in care un copil ar trebui sa fie ingrijit, de aceea trebuie sa discutati si sa va puneti de acord in aceasta privinta. De asemenea, trebuie sa va impartiti sarcinile, mai ales in primele luni de viata ale copilului, cand totul este nou si solicitant pentru ambii parteneri.

Tandretea,importanta

Tandretea are un rol important in ceea ce priveste fericirea unui cuplu. Nu uitati de gesturile mici, dar care pot aduce instant bucurie, precum o imbratisare, un sarut sau un pupic de noapte buna pe care sa i-l dai partenerului.

Toleranta, un element cheie al mariajelor fericite

Pe parcursul casniciei vor aparea nenumarate provocari, pentru ca ambii parteneri se schimba odata cu trecerea timpului. Este foarte importanta toleranta si flexibilitatea, sa ii accepti si celuilalt punctul de vedere si sa il incurajezi in momentele in care are o problema. Trebuie ca fiecare sa aiba un rol si in ceea ce priveste gestioanrea problemelor casnice. De exemplu, daca unul dintre parteneri gateste, celalalt spala vasele.

Redescoperiti-va

In multe cupluri, mai ales dupa ce apar copiii, exista de multe ori tendinta ca atentia sa fie indreptata doar asupra copilului. Cu timpul, acest lucru poate sa erodeze relatia.

Ca sa nu cadeti in aceasta capcana, faceti-va timp intotdeauna pentru voi: fie ca beti cafeaua impreuna dimineata si discutati despre nimicuri, fie ca plecati intr-un weekend romantic, mereu exista un mod prin care sa va apropiati unul de celalalt.

Aduceti-va aminte de inceputurile relatiei si dati-va o intalnire! Astfel veti mentine pasiunea vie si nu veti lasa rutina sa ucida dragostea.

Discutati

Multe cupluri ajung sa se instraineze pentru ca niciunul dintre cei doi parteneri nu mai comunica. Prefera sa discute despre problemele lor cu oricine altcineva, numai cu cel care ii este sot sau sotie nu. De fiecare data cand ai tendinta sa faci acest lucru gandeste-te ca partenerul iti este, inainte de toate si cel mai bun prieten si ca ii poti spune orice.