Pielea ta sufera in timpul iernii - iata cum o poti proteja!

Iarna, tenul nostru sufera mai mult ca oricand din cauza vantului si a temperaturilor scazute. Si baile fierbinti pe care obsinuim sa le facem iarna, cat si aerul incalzit de la birou si de acasa ne pot afecta tenul.

Cu cateva schimbari in ritualul de ingrijire si de frumusete pe care il urmezi in fiecare zi, vei reusi sa ai un ten perfect care sa arate bine chiar si cand temperaturile din termometre scad sub 0 grade.

Opteaza pentru creme hidratante

Pielea este mult mai sensibila pe timp de iarna, devine uscata si are un aspect tern. Poate aparea si senzatia de arsura la nivelul fetei, mai ales ca pielea se crapa foarte usor de la frig. In astfel de momente este recomandat sa folosesti o crema de zi si de noapte care sa iti hidrateze pielea. Este important sa te hidratezi si din interior consumand cel putin opt pahare de apa in fiecare zi.

Opteaza si pentru un fond de ten cu proprietati hidratante, care este indicat cand ai tenul uscat. Fondul de ten cu textura cremoasa ii va oferi pielii tale hidratarea de care are nevoie. Nu este bine sa folosesti un fond de ten matifiant, pentru ca acesta pune in evidenta aspectul tern si obosit al pielii si face micile imperfectiuni precum, vinisoare sau puncte rosii, mai vizibile.

Daca ai tenul gras, opteaza pentru un fond de ten care sa combata excesul de sebum, dar care sa contina si minerale si vitamine, pentru a combate efectele temperaturilor scazute si ale vantului.

Nu uita de protectia impotriva razelor UV

Un alt aspect important de care sa tii cont este protectia contra radiatiilor solare. Razele de soare, desi nu sunt la fel de puternice ca in timpul verii, isi pune amprenta pe chipul tau si iarna. Nu conteaza cate grade sunt afara, razele soarelui sunt la fel de nocive. Alege fond de ten si creme de fata, de zi, care iti ofera protectie UV.

Nu este bine sa folosesti lotiuni tonice pe baza de alcool

Daca ai tenul foarte uscat, nu este indicat sa folsesti lotiuni tonice, masti, lotiuni si demachiante pe baza de alcool. Dermatologii te sfatuiesc sa eviti astfel de produse in anotimpul rece. Nu opta nici pentru produse astringente, care nu vor face altceva decat sa stranga pielea si sa sporeasca senzatia de disconfort. Este bine sa folosesti cat de rar poti lotiunea tonica in zilele foarte friguroase.

Nu sunt indicate nici gomajurile faciale, in cazul in care ai tenul foarte uscat. Gaseste o masca de fata puternic hidratanta si un demachiant prietenos cu pielea, pe baza de uleiuri naturale.

Poti apela si la vitamine uleioase, pe care sa le aplici pe ten seara, inainte de culcare. Acestea iti vor hrani si iti vor hidrata tenul in profunzime. Daca ai tenul uscat foloseste vitamina A uleioasa, care va oferi pielii hidratarea de care are nevoie. La randul ei, vitamina A este utila pentru persoanele care au tenul normal si mixt, pentru ca stimuleaza productia de colagen, care ofera elasticitate pielii si previne imbatranirea prematura.

Si buzele au nevoie de protectie in timpul anotimpului rece. Aplica balsam de buze hidratant seara, inainte sa mergi la culcare. Mierea este si ea o solutie excelenta. Alege si rujuri cu o formula hidratanta, care in afara de un aspect frumos sa ajute si la catifelarea buzelor.

Odihna este si ea extrem de importanta daca iti doresti sa-ti mentii santatea pielii si a tenului. Nu uita de cele 6-8 ore de somn pe noapte care iti vor reincarca bateriile si vor preveni cearcanele si aspectul obosit al pielii.