Nu te mai simti implinit in relatia de cuplu? Iata 7 modalitati prin care sa o faci mai frumoasa si mai sanatoasa

O relatie de iubire nu este intotdeauna numai lapte si miere, caci nu de putine ori se intampla sa apara tot felul de piedici, iar unul sau ambii parteneri sa nu se mai simta confortabil.

Descopera cateva modalitati prin care sa iti consolidezi relatia, ca pasiunea, siguranta si sentimentul ca nimic nu va poate desparti sa fie la fel de puternice ca la inceput:

Invata sa te iubesti pe tine insuti

Nu poti sa fii pe deplin fericit intr-o relatie de iubire daca nu ai, in primul rand, o relatie sanatoasa cu tine insuti.

Cand ai incredere in tine si cand esti multumit de tine, atunci esti o persoana deschisa, fericita, care are incredere in ea si care este un adevarat suport pentru cei din jur.

Astfel, partenerul se va simti in siguranta in preajma ta. In momentul in care te iubesti pe tine, ai ce sa oferi si celui cu care ai ales sa iti imparti viata, iar relatia voastra va inflori, pur si simplu.

Fii sincer in legatura cu sentimentele tale

Nicio relatie de iubire nu va merge daca partenerii de cuplu nu isi impartasesc sentimentele si trairile, indiferent cat de greu este. Daca este ceva care te deranjeaza, spune-i.

Daca ai nevoie de ceva de la partenerul tau, cere-i acest lucru, nu te asptepta ca el sa ghiceasca. Aceste lucururi vor face relatia mai sudata, astfel veti invata sa va dezvaluiti sentimentele unul celuilalt. Veti face ca totul sa mearga mai usor si veti evita certuri inutile.

Faceti-va timp pentru activitati independente

Doi oameni nu pot sta impreuna 24 de ore din 24, in fiecare zi a saptamanii,iar relatia lor sa ramana una sanatoasa. Pur si simplu nu va functiona in acest fel, din mai multe motive.

Este ideal ca fiecare dintre cei doi parteneri sa isi creeze o viata si in afara relatiei: sa iasa cu amicii sau pur si simplu sa citeasca o carte ori sa urmareasca singur un film. Relatia voastra se va consolida o data ce va veti acorda reciproc spatiu.

Nu permite ca gelozia sa intervina excesiv in relatia ta

Putina gelozie este indicata, insa gelozia in exces erodeaza orice legatura de iubire,oricat de puternica ar fi aceasta. Nu lasa acest monstru sa acapareze relatia, fii rational si gandeste-te de doua ori inainte de a face o criza de gelozie.

Fii recunoscator pentru lucrurile mici

Un simplu multumesc este ca o lingurita de miere in cafea, va face relatia sa devina si mai sudata. Fie ca te trezeste cu un sarut, ca iti face cafeaua in fiecare dimineata sau ca ti-a adus micul dejun la pat, nu uita sa ii spui partenerului tau un simplu "multumesc".

Relatiile au nevoie sa fie hranite pentru a prospera, deci asigura-te ca-i spui cat de mult apreciezi lucururile pe care le face pentru tine.

Ofera-i suport in ceea ce face

In orice relatie, ambele persoane au nevoie de sprijin din partea celuilalt, pentru ca viata este presarata cu urcusuri si coborasuri. Daca partenerul tau are nevoie de un far pentru a-i ghida drumul in timpul unei furtuni, fii acolo pentru el.

Despre acest lucru este vorba intr-o relatie de iubire, conteaza enorm sprijinul reciproc. Daca el sau ea are nevoie de ajutor, fa tot ce poti ca sa il ajuti. Cand face o alegere gresita, nu il critica, ci explica-i pe un ton frumos unde crezi tu ca a gresit.

Nu incerca sa iti schimbi partenerul

Un alt lucru care face ca relatia sa scartaie din ce in ce mai mult este si atunci cand incerci sa iti schimbi partenerul, sa-l faci, practic, o copie a ta. Este important sa il accepti pe cel de langa tine exact asa cum este, cu imperfectiunile lui. Exact asa cum si el ti le accepta pe ale tale, pentru ca nimeni nu este perfect.