Pericolul din patul tau : acarienii

De cele mai multe ori, pericolele care ne pandesc si care atenteaza la sanatatea noastra, sunt mai aproape decat am crede i trebuie sa le constientizam. Alergiile pot fi provocate de foarte multe elemente, insa cea mai comuna cauza sunt acarienii.

Ce sunt acarienii si unde sunt intalniti cel mai des?

Sunt niste fiinte minuscule, din aceeasi clasa de insecte ca si paianjenii. Diferenta dintre ei este faptul ca sunt extrem de mici, fiind feriti de ochiul vigilent al omului. Acarienii sunt atrasi de locuri umede, care contin foarte multa materie organica.

Astfel, salteaua, fotoliile sau dulapurile pline cu haine pot sa fie un mediu deosebit de bun pentru ei. Pielea moarta, praful si sebumul rezultat din corpul uman, reprezinta hrana pentru acarieni care isi vor gasi o casuta confortabila intr-o saltea care a trecut deja de prima tinerete.

Covoare, saltele, perdele, animalute de plus sau camere umede, toate sunt un lacas perfect pentru aceste insecte minuscule. Desi majoritatea acarienilor sunt inofensivi pentru oameni, exista cateva specii din cele peste 48000, care pot transmite boli si care duc la reactii alergice.
Cel mai propice loc pentru aceste lighioane este chiar salteaua, unde pot fi gasite o multime de materii precum piele moarta sau sebum.

Cum se descopera o reactie alergica la acarieni?
Daca incepi sa stranuti, ai ochi rosii, dureri de gat care apar fara niciun fel de avertizare sau raceli frecvente, sunt sanse destul de mari sa suferi de o alergie.

Exista solutii pentru a scapa de ei:
Varianta chimica -simpla spalare a asternuturilor, a perdelelor si a paturilor cu detergenti de foarte buna calitate si la temperaturi inalte.
Varianta naturala - mentinerea curateniei in casa:
- Aspirarea cat mai des a covoarelor si suprafetele care prezinta riscul de a gazdui acarieni;
- Asigurarea unui nivel de umiditate care sa nu depaseasca 50 %
- Aerisirea frecventa a salteaua si accesoriilor din pat ( preferabil la soare - acarienii nu iubesc lumina).
- Inlocuieste elementele- gazde pentru acarieni. Astfel,poti sa incepi cu o saltea noua.

Cand si cum schimbi salteaua?

Este recomandat sa schimbi salteaua o data la 7 ani, fiind perioada in care acarienii ajung sa se acomodeze si sa populeze un astfel de obiect. Asigura-te ca achizitionezi o saltea de buna calitate, antialergica, ce poate sa faca fara probleme acarienilor i altor probleme de sanatate. O saltea de buna calitate este o saltea care iti poate sustine corpul intr-un mod cat mai natural, iti poate oferi independenta fata de partener si iti poate asigura confortul i odihna necesare.
Putei accesa mai multe informaii despre saltelele ideale la Expert Saltele.