Cele mai bune solutii pentru intarirea sistemului imunitar!

Sanatatea noastra este influentata de numerosi factori, inclusiv de schimbarea anotimpurilor. Trecerea de la toamna la iarna ne poate surprinde pe multi dintre noi intr-un mod nu tocmai placut.

De aceea, este foarte important sa prevenim gripele, racelile, virozele si infectiile. Cum? Avand grija sa sprijinim sistemul imunitar atat de la exterior, prin odihna si relaxare, cat si de la interior, printr-o alimentatie cat mai bogata in substante nutritive.

Insa de multe ori constatam ca desi avem o alimentatie echilibrata si incercam pe cat posibil sa includem alimente cat mai hranitoare, totusi racim sau avem probleme mai mult sau mai putin grave de sanatate.

Acest lucru se intampla deoarece alimentatia este doar o parte a ecuatiei unei sanatati optime; cealalta jumatate o constituie digestia. S-a dovedit ca sanatatea intestinala este strans legata de randamentul sistemului imunitar.

Aici intervin miraculoasele produse ale stupului, cunoscute oamenilor de foarte multa vreme si ale caror referinte apar in scrieri vechi precum Vechiul Testament, Talmud sau in retetele lui Hipocrate.Si in prezent stiinta confirma cu date clare numeroasele beneficii pe care consumul de produse apicole le are pentru bunastarea noastra mierefizica.

Mierea cruda pura

Probabil cel mai consumat produs apicol, mierea este cu adevarat un aliment miraculos datorita multiplelor sale proprietati. Este emolienta, este folosita pentru tratarea bolilor respiratorii, intestinale si renale.

Este considerata a fi cel mai bun energizant natural cu un gust deosebit de placut.
Are proprietati antioxidante si anti-bacteriene si poate fi consumata cu succes atat de cei mici, cat si de persoanele in varsta, pentru stimularea sistemului imunitar.

Propolisulpropolis

Este substanta preparata de albine din rasina culeasa de pe ramurile tinere ale pomilor la care albinele adauga ceara si secretii proprii. Este folosit la izolarea si repararea peretilor fagurelui ca mijloc de aparare impotriva bacteriilor, microbilor si mucegaiului, cat si a intrusilor in stup, care sunt ulterior “mumificati”, proces ce, in mod surprinzator, impiedica putrezirea lor.

Denumirea de “propolis” vine din Greaca antica si literalmente inseamna “in fata orasului (stupului)”.
Propolisul contine nu mai putin de 300 de substante active ce impiedica imbatranirea celulara si multiplicarea celulelor canceroase, ajutand la formarea de anticorpi si fiind recomandat in special pentru stimularea sistemului imunitar.

Laptisorul de matca

laptisorEste hrana suprema a reginei si un adevarat elixir de sanatate si frumusete pentru oameni. Laptisorul de matca pur este un tonic al sistemului nervos, contine intreaga paleta de aminoacizi esentiali si o gama larga de vitamine , crescand astfel rezistenta organismului in fata bolilor si eliminand radicalii liberi.

Ajuta la scaderea nivelului de colesterol in sange, contribuie la normalizarea tensiunii arteriale, imbunatateste memoria si somnul si, nu in ultimul rand, incetineste procesul de imbatranire celulara.

Polenul crud de albine

Bogat in aminoacizi esentiali si intreaga gama de vitamine B, polenul este o sursa principala de proteine de cea mai buna calitate, usor polenasimilabile de catre corpul uman. Ajuta la diminuarea oboselii cronice, este vitaminizant, reda vitalitatea si optimismul.

Recent s-a descoperit prezenta unei bacterii probiotice denumita Lactobacillus kunkeei in concentratii mari in polenul depozitat in faguri. In mod normal, polenul din stup se afla intr-un mediu septic asigurat de propolis si miere in care bacteriile nu se pot dezvolta. Insa bacteria L. kunkeei datorita adaptabilitatii sale se gaseste in concentratii mari, intr-o stare latenta, devenind activa in momentul in care polenul crud este consumat.

Acest fapt confera polenului proprietati curative deosebite, de reglare a digestiei si a PH-ului intestinal si implicit, de intarire a raspunsului imunitar.

Beneficiile tonicelor apicole

Pentru cei ce doresc rezultate vizibile intr-un timp cat mai scurt, compania romaneasca Apiland a creat Tonicul Regal si Tonicul Apicultorului, doua produse cu eficienta maxima ce intrunesc principalele ingrediente-minune apicole si care sunt esentiale pentru pastrarea sanatatii fizice si intelectuale atat pentru adulti cat si pentru copii. Tonicele apicole sunt create cu aceeasi grija si pasiune pentru calitate care compun renumele magazinului online Apiland.

Surse:
http://www.greenmedinfo.com/blog/raw-honey-contains-probiotic-boosts-immunityhttp://www.greenmedinfo.com/blog/7-health-benefits-bee-propolishttp://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17630200