ProTectis a gazduit primul eveniment de educare si informare cu privire la beneficiile echilibrului florei bacteriene intestinale

ProTectis a gazduit, duminica 13 septembrie, in parcul Herastrau, Ziua Florei Bacteriene - primul eveniment de educare si informare adresat intregii familii, cu privire la beneficiile echilibrului florei bacteriene intestinale.

Ziua Florei Bacteriene isi propune sa ofere mai multe informatii despre microflora intestinala si rolul acesteia in functionarea normala a organismului, intr-o maniera prietenoasa si usor de inteles, atat pentru cei mici, cat si pentru adulti.

Folosind o abordare neconventionala, ProTectis ii invita pe toti cei interesati de sanatatea lor si a celor dragi, la o sesiune interactiva de informare, in cadrul careia microflora intestinala devine personajul principal, iar rolul acesteia in viata noastra de zi cu zi este explicat prin activitati distractive in aer liber.

Astfel, prin atelierele de creatie din cadrul evenimentului si prin jocurile interactive, copiii vor invata in mod practic diferenta dintre bacteriile bune si cele rele, dezvoltandu-si, totodata, imaginatia. in plus, toti participantii la eveniment vor pleca acasa cu suveniruri de la ProTectis, constand in foto-magneti, tricouri, mascote si cani personalizate la fata locului.

Am lansat aceasta initiativa de educare si informare cu adresabilitate larga, tocmai pentru ca problematica echilibrului microflorei intestinale ne priveste pe toti, inca din prima zi de viata. De aceea, parintii trebuie sa inteleaga care este rolul acesteia in buna dezvoltare a micutilor si, totodata, sa ia masurile necesare pentru a preintampina dezechilibrele care pot aparea in organism, mai ales in conditiile stresante ale vietii moderne. In calitatea sa de brand global, ProTectis isi asuma astfel de initiative, acestea fiind parte fireasca din misiunea sa de a contribui activ, in fiecare zi, la sanatatea a milioane de oameni.”, declara Cristian Stanciu Country Manager, Ewopharma AG Romania.

In organismul nostru sunt miliarde de bacterii. in timp ce unele pot fi daunatoare, altele ne sunt benefice, traind in simbioza cu sistemul nostru digestiv, ajutandu-ne, de exemplu, sa digeram hrana si aparandu-ne de bacteriile daunatoare.

Cele mai multe dintre aceste bacterii apartin familiei Lactobacillus - fiind componente ale florei intestinale normale. Unele dintre aceste bacterii benefice au fost utilizate de secole in produse alimentare cum ar fi iaurt, salam, branza, varza murata si sos de soia, diverse civilizatii recunoscand posibilele lor beneficii pentru sanatate.

Despre ProTectis

ProTectis reprezinta o gama de suplimente alimentare, care se bazeaza pe actiunea unei tulpini specifice de bacterii bune denumita Lactobacillus reuteri Protectis, cu eficacitate dovedita clinic.

Lactobacillus reuteri Protectis este una dintre foarte putinele tulpini de bacterii bune adaptate sa supravietuiasca in tractul gastro-intestinal uman, la orice nivel al acestuia. Cele mai multe dintre speciile de lactobacili provin din mediul exterior si sunt, prin urmare, doar rezidenti temporari, proveniti din alimente.

ProTectis suplimenteaza flora intestinala cu bacterii bune contribuind astfel la refacerea si mentinerea echilibrului acesteia, proliferarea microorganismelor daunatoare fiind combatuta eficient.

Cauzele dezechilibrului florei bacteriene intestinale pot fi multiple: un regim alimentar nesanatos, poluanti din mediul inconjurator, substante toxice, stresul si oboseala cronica, administrarea antibioticelor sau a altor medicamente.

Acest dezechilibru poate avea numeroase consecinte neplacute, principalele simptome fiind colicile infantile, diareea, constipatia precum si scaderea imunitatii organismului.

Eficacitatea si siguranta produselor ProTectis sunt dovedite prin peste 100 de studii clinice. ncepand din anul 1996 au fost administrate peste 1 miliard de doze zilnice, la nivel mondial.

Despre Ewopharma AG

Ewopharma A.G este reprezentata in 17 tari din Europa Centrala si de Est, avand 335 de angajati si atingand o cifra de afaceri in 2014 de 112,5 mil. Euro.

in Romania, povestea de succes a inceput in 1992 cu un singur angajat, echipa Ewopharma reunind astazi 33 de colegi. Formam o echipa matura, performanta, ne place precizia, corectitudinea si lucrul bine facut, adaugand in reteta si cateva ingrediente native - energia, efervescenta si pasiunea spiritului latin.

Vom ramane si in anii ce vin aceeasi echipa solida oferind comunitatii medicale din Romania accesul la servicii de calitate elvetiana si produse farmaceutice de top.

Pentru mai multe detalii despre ProTectis va rugam vizitati: http://www.protectis.ro