Saruri din adancuri nepoluate pentru exfolierea naturala a pielii

O piele incarcata cu celule devitalizate si toxine este nu numai o piele cu un aspect nesanatos, ci si un organ extern (cel mai mare organ al corpului nostru) care nu poate functiona in parametri optimi.

Pielea este cea care ne apara de mediul inconjurator: prin stratul acid neutralizeaza la primul contact majoritatea agentilor patogeni; opreste anumite substante care ar putea leza organele interne; ne protejeaza de temperaturile externe prin rolul sau in procesul de reglare a temperaturii corpului.

De asemenea, pielea ne ajuta sa producem vitamina D, sa eliminam toxinele din organism si sa percepem anumite semnale din mediu, prin intermediul simtului tactil.

De aceea, un ritual de ingrijire prin care sa ne asiguram ca pielea respira corespunzator, este curata si prin care sa stimulam regenerarea devine absolut necesar.

Exfolierea mentine pielea tanara

Organismul nostru creeaza noi celule care sa preia functiile celor devitalizate in fiecare zi. La nivel epidermic, un nou strat de piele ia nastere zilnic pana cind, dupa 28 de zile, avem o piele cu totul noua. Pe parcursul acestui proces de reinnoire celulara la suprafata pielii pot ramane “agatate” particule din celulele vechi.

Acestea se depun, blocheaza oxigenarea corecta a pielii si astupa porii. De aceea, pot aparea inflamatii, puncte negre sau fire de par care in loc sa iasa la suprafata pielii continua sa creasca la nivel subcutanat.

Masajul delicat al pielii cu particule abrazive (cunoscute ca scrub sau exfoliant) contribuie la desprinderea acestor celule moarte, insa curatarea pielii de impuritati nu este singurul beneficiu al exfolierii. Frecarea pielii contribuie la drenarea limfei, stimuleaza circulatia si pregateste pielea pentru hidratare.

Limfa este un lichid care transporta celulele imunitare acolo unde au nevoie sa actioneze si care are rolul de a colecta o parte din toxinele rezultate in urma proceselor chimice din organism, pentru a le duce mai departe catre caile prin care pot fi eliminate. In anumite situatii, toxinele se blocheaza la nivelul ganglionilor limfatici, prin care limfa trece inainte de a ajunge in sange.

Masajul din timpul aplicarii exfoliantului stimuleaza drenarea limfatica si, implicit, detoxifierea organismului. Astfel, este stimulata si eliminarea apei in exces, pentru reducerea aspectului de coaja de portocala ce apare frecvent la nivelul coapselor, abdomenului si, uneori, al bratelor.

Miscarile circulare, caracteristice exfolierii, nu stimuleaza doar drenajul limfatic si reducerea celulitei, ci si circulatia sangvina si, implicit, o mai buna oxigenare a zonelor implicate. De asemenea, curatarea suprafetei pielii permite o mai buna absorbtie a substantelor hidratante din formulele de ingrijire a pielii, echilibrarea nivelului de sebum de la suprafata pielii si eliberarea porilor.

Exfolierea corecta

Pentru a fi cu adevarat un beneficiu pentru piele, exfolierea trebuie sa respecte anumite reguli, care sa ne permita o ingrijire delicata si sa nu perturbe procesele naturale de regenerare a pielii ci sa le potenteze.

Este recomandat sa aplicam un scrub de una pana la trei ori pe saptamana. Pielea sensibila poate fi agresata de un tratament abraziv prea des, de aceea o sedinta de exfoliere pe saptamana poate fi suficienta, in timp ce o piele cu tendinte de ingrasare poate necesita pana la 3 aplicari saptamanale.

De asemenea, exfolierea trebuie intrerupta in perioadele in care pielea sufera in urma unei arsuri solare, iritatii sau imediat dupa epilare.

Pentru exfoliere foloseste un produs natural, cu puritate ridicata, care se aplica usor. Astfel, te vei asigura ca nu ocolesti ritualul saptamanal si ca oferi pielii tale o ingrijire delicata, care sa potenteze procesele proprii de revitalizare si hidratare.

Clorura de magneziu din depozitele saline Zechstein, neatinse de poluare

Scrub-urile cu ingrediente naturale ofera, spre deosebire de cele cu particule din surse artificiale, beneficiul unui aport suplimentar de substante hranitoare pentru piele, cum ar fi vitaminele si mineralele.

Un exemplu de produs natural bazat pe ingrediente dintr-o regiune renumita pentru proprietatile deosebite ale materiilor prime extrase de aici este Magnesium Body Scrub, de la Secom, bazat pe clorura de magneziu din depozitele saline Zechstein.

Zacamantul salin Zechstein se afla pe fostul teritoriu al marii Zechstein, teritoriu care se intinde acum de la coasta de est a Angliei pana in nordul Poloniei. Are o vechime de aproximativ 250 de milioane de ani si este ascuns la o adancime de aproape doi kilometri sub apele Marii Nordului.

Avantajul cel mai important al clorurii de magneziu Zechstein este dat de faptul ca aceasta este extrasa de la adancime, dintr-o zona care a fost pastrata neatinsa de poluare cu multa grija, iar substantele extrase sunt curatate de alte impuritati din sol chiar in timpul procesului de extractie.

Initial, sarea era extrasa prin fierberea apei marine, procedeu care separa astfel lichidul de minerale. Ulterior, au fost adaugate procedee care permiteau excavatia depozitelor superficiale din sol, metoda de extractie uscata pastrind insa impuritatile.

In prezent insa, o metoda moderna permite accesul la minereuri aflate la sute sau mii de metri adancime, aducandu-le la suprafata prin actiuni ca injectia, presurizarea, dizvolvarea sau precipitarea. In plus, astfel sunt eliminate prin metode naturale impuritatile atasate clorurii de magneziu rezultate.

Magnesium Body Scrub are o concentratie ridicata de clorura de magneziu pura, provenita din depozitele saline Zechstein si este sub forma de gel, pentru o aplicare usoara in timpul dusului.

Pentru o piele cu aspect sanatos nu uita de ritualul saptamanal de exfoliere!