Paduchii de cap si Paranix – prietenul parintilor si al copiilor

Luna septembrie s-a incheiat de ceva timp si o data cu ea a trecut si valul de agitatie: zumzetul copiilor care s-au pregatit cu emotii sa faca pasi mici si repezi spre scoala sau spre gradinita. Voi mai stiti cum era?

Amintiri frumoase pentru adultul care esti astazi, insa lucrurile se vad diferit acum din postura ta de parinte. "Oare este cuminte? Oare a mancat? S-a imbracat suficient de gros? Sper sa nu raceasca".

Virusi, raceli, boli ale copilariei precum varicela, pojarul sau oreionul iti fac viata mai palpitanta acum cand ai un copil. Si, de parca toate astea nu ar fi de ajuns, trebuie sa iei in considerare si o posibila infestare cu paduchii de cap.

,,Paduchi de cap? Veti spune “mie sau copilului meu nu ni se poate intampla asa ceva’’. Probabil acesta este primul gand care va trece prin cap in momentul in care auziti de aceste insecte nedorite. Cu toate ca am auzit cu totii despre paduchii de cap – unii dintre noi i-am si avut – putini stiu lucruri concrete despre ei.

De unde puteti lua paduchi? Din parcuri, de la piscine, de la membrii familiei, din autobuz, de la un concert, dar mai ales de la scoala. Locurile si situatiile din care puteti contacta paduchii de cap sunt surprinzator de multe si de variate, insa cele mai frecvente sunt gradinitele si scolile.

Dintr-un studiu Omnibus realizat de Paranix Romania, a reiesit ca cei mai expusi infestarii cu paduchii de cap sunt copiii, iar cele mai propice medii de infestare sunt scolile si gradinitele. Se pare ca 62,1% dintre cei care au avut paduchi cel putin o data, i-au luat de la scoala sau gradinita.

Subiectul paduchilor de cap, desi considerat tabu, este o problema comuna a zilelor noastre, care nu este determinata de igiena personala. Paduchii de cap sunt insecte cu 6 picioare, mici si nedorite, care isi stabilesc culcusul in podoaba capilara a copiilor si adultilor.

Se pot aseza atat pe parul lung, cat si pe cel scurt, indiferent daca este curat sau murdar. Pentru ca se transmit prin contactul direct dintre doua capete, copiii sunt cei mai expusi la transmiterea lor. Fie ca sunt la scoala, alearga si se joaca impreuna, fie ca se cunosc de cateva minute sau de mai mult timp, se intampla ca cei mici sa petreaca mult timp apropiati.

Si cum scoala este unul dintre locurile in care gasim cei mai multi copii, este bine sa stiti ca puteti preveni transmiterea paduchilor de cap:

Explicati-i copilului sa nu isi imprumute obiectele personale, precum peria de par, clamele, caciula, sapca, palariile
Daca vreti sa fiti si mai sigur ca va veti feri copiii de contaminarea paduchilor de cap, Paranix va vine in ajutor cu o solutie utila si la indemana: un spray de preventie, care va tine departe de copil micile insecte, timp de 24 de h. Spray-ul Paranix ii va oferi protectie imediata impotriva paduchilor de cap.

Formula sa cu extracte din plante a fost dovedita clinic ca este eficienta in profilaxia pediculozei si este sigura pentru utilizarea de zi cu zi.
Paranix pentru preventie poate fi utilizat in fiecare zi, in timpul epidemiilor de paduchi, pentru a evita infestarea sau, imediat dupa ce ati terminat un tratament de eliminare a paduchilor de cap, pentru a evita reinfestarea

Iar daca ati aflat un pic cam tarziu de modalitatile prin care poate fi evitata transmiterea paduchilor de cap, Paranix are remedii eficiente pentru a omori 100% paduchii de cap si ouale acestora:

Samponul Paranixelimina 100% paduchii de cap si ouale acestora, in numai 10 minute de la aplicare. Formula sa cu dubla actiune, nu numai ca sufoca, dar si deshidrateaza paduchii de cap si ouale acestora, astfel incat acestia sa nu mai reapara.
In plus, utilizarea acestui sampon este mult mai convenabila, avand in vedere ca spala, in acelasi timp, si parul.

Spray-ul Paranix elimina paduchii de cap si ouale acestora in numai 15 minute, iar utilizarea lui este foarte simpla: pulverizati uniform, cu atentie, o cantitate suficienta de solutie Paranix pe parul uscat.
Asigurati-va ca umeziti tot parul si scalpul. Apoi masati bine de la radacini spre varfuri, acordand o atentie deosebita zonei gatului si celei din spatele urechilor. Lasati sa actionize timp de 15 minute.Spalati parul cu un sampon obisnuit si clatiti bine.

Produsele Paranix le puteti gasi atat in farmacii, cat si pe site-ul omegapharma.ro, de unde le puteti comanda online. Puteti profita si de oferta noastra.