Cum stii ca ai probleme cu colesterolul, cand trebuie sa mergi la medic si la ce trebuie sa fii atent pentru a avea un nivel normal al colesterolului

Colesterolul este o componenta naturala a grasimilor, care provine din doua surse: 75% se fabrica in ficat, iar 25% provine direct din alimente.

Cu totii avem colesterol, pentru ca organismul nostru are nevoie de o anumita cantitate de colesterol pentru functionarea optima a celulelor corpului si pentru a produce hormoni importanti.

Putini stiu insa ca el, colesterolul, este de doua tipuri: „bun” (HDL) si „rau” (LDL). Si putini stiu ca acest „inamic public”, colesterolul „rau” (LDL-ul) provoaca nenumarate tragedii chiar si in randul tinerilor. Pentru ca, nu-i asa? Colesteroul este ultima grija a personelor abia trecute de 20 de ani.

Multi dintre noi asociaza colesterolul cu varsta inaintata, prin urmare, nu iau in calcul nivelul acestuia in propriul organism. Putini stiu ca la nivel mondial, foarte multi tineri se confrunta cu dislipidemiile (dezechilibre ale grasimilor din sange) si ar trebui sa fie constienti de faptul ca exista un risc ridicat de a se confrunta cu diverse probleme cardiovasculare, atac cerebral sau atac de cord, boala arteriala periferica si alte problem importante de sanatate.

Pe langa eliminarea fumatului si practicarea unui sport, o dieta sanatoasa poate fi un real ajutor cand este vorba de evitarea bolilor cardiovasculare si cerebrovasculare, dar si a diabetului. Scaderea valorilor ccolesterolului este o sansa suplimentara la sanatate.

Colesterolul crescut nu produce simptome: nu este insotit de dureri de cap, greata, ameteala sau alt disconfort. Nivelul colesterolui (normal sau crescut) se poate afla numai in urma analizelor de sange.

In general, riscul unor valori mari ale colesterolului este mai mare la persoanele supraponderale, sedentare, cu o alimentatie nesanatoasa (cu multe grasimi si putine legume si fructe), la persoane cu dislipidemii familiale sau varstnice.

Cu toate acestea, si persoanele slabe sau tinere, cu greutate normala, pot avea aceeasi problema (colesterol crescut) fara ca macar sa o stie. Dupa implinirea varstei de 20 de ani, medicii recomanda verificarea valorilor colesterolului cel putin o data la 5 ani. Testele de determinare a colesterolului din sange sunt usor de facut.

Dincolo de asta, e important sa aveti si un stil de viata cat mai sanatos si sa va tineti departe(cat se poate!) de stres.

Iata de ce ar trebui sa tineti cont pentru a avea un nivel normal al colesterolului:
-Reduceti consumului de grasimi saturate (carne de porc, de vita, laptele, smantana). Sunt de preferat carnea slaba: pui, curcan fara piele, peste
-Alegeti grasimi nesaturate (uleiuri de calitate, alune, nuci, migdale, avocado)
-Renuntati la fumat! Beneficiie sunt enorme, rareori intelese de fumatori.
-Faceti sport (macar de 3 ori pe saptamana, cate 30 de minute)
-Consumati legume & fructe (banane, caine, afine, zmeura, mere, pere, portocale & legume crude)
-Mergeti la medicul vostru si repetati analizele de sange la intervale de timp recomandate de acesta
-Discutati cu medicul vostru despre diverse optiuni terpeutice pentru scaderea colesterolului, inclusiv despre Arterin

Arterin este o solutie eficienta si bine tolerata pentru gestionarea colesterolului. Dovedit clinic, acesta reduce semnificativ riscurile bolilor cardiovasculare. Substanta sa activa este monacolina K, extrasa din drojdia rosie de orez.

Drojdia rosie de orez provine dintr-o ciuperca rosie cultivata pe orez. Ea contine, printre alti componenti, 9 monacoline, dintre care monacolina K, o molecula naturala care inhiba producerea de colesterol.

Potrivit unui studiu efectuat in Belgia pe 800 de pacienti, Arterin reduce cu 22% nivelul de colesterol LDL si cu 17% nivelul colesterolului total, chiar din cea de-a doua luna de administrare si mentine pe termen lung nivelul normal al colesterolului.

Dr. Rodica Tanasescu, Presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei, mentioneaza ca ,,dincolo de faptul ca ar trebui sa avem un stil de viata benefic sanatatii, sa fim precauti si sa ne facem analizele constant, este necesar sa mergem la medicul nostru si sa ne informam in permanenta.

Acum avem la indemana o alternativa terapeutica adresata pacientilor cu valori ridicate ale colesterolului rau(LDL) - Arterin. Este un supliment alimentar adresat in primul rand pacientilor asimptomatici cu dislipidemii usoare sau moderate, dar si pacientilor cu intoleranta la statine, pacientilor cu afectare hepatica importanta ce au contraindicatii la tratamentul cu statine sau celor care refuza tratamentul cu statine”.

Arterin, singurul supliment alimentar de acest fel de pe piata romaneasca, este ideal pentru pacientii care au probleme cu colesterolul si pentru care medicul nu recomanda inca inceperea tratamentului cu statine.