Alimente care lumineaza tenul

Generalitati

O piele intunecata si fara stralucire se poate datora expunerii la soare, poluarii, unor probleme medicale, uscaciunii pielii, stresului, unei igiene defectuoase si utilizarii continue de produse cosmetice pe baza de produse chimice.

Unele persoane depun multa energie pentru a avea o piele curata si fara imperfectiuni. Piata este plina de creme si de lotiuni destinate luminarii pielii.

Dar acestea contin produse chimice nocive care pot distruge pielea. Si unele dintre acestea sunt prea scumpe.

Nu mai este un secret faptul ca o piele frumoasa se intretine printr-o alimentatie potrivita. Nimeni nu ar trebui sa foloseasca solutii de curatare pline de substante chimice care sa distruga tenul sensibil.

Produse care afecteaza tenul

Nu folositi orice produs care v-ar putea lumina fata!
Majoritatea produselor care lumineaza tenul sunt pe baza de cortizon, de corticoizi si de steroizi care altereaza melanina care coloreaza si care protejeaza pielea.

Aceste tratamente denatureaza pielea, favorizeaza infectiile si impiedica cicatrizarea, adica la cea mai mica rana sau la cel mai nevinovat cos pot aparea probleme de pigmentare, arsuri, indesirea pilozitatii, cosurilor sau vergeturilor si, in cel mai nefericit caz, cancer.

Utilizarea indelungata a produselor de luminare a tenului pot diminua productia de hormoni si pot creste numarul de semne vizibile sau de umflaturi de pe fata.
Aceste tratamente ieftine, deseori fara nicio mentiune de compozitie, fara recomandari de folosire, sunt otravuri.

Alimente benefice tenului

Iata cateva alimente care lumineaza tenul, le feresc de potentialii daunatori si care va ajuta sa economisiti timp si bani:

Iaurtul – pe langa numeroasele avantaje pe care le aduce produsul derivat din lapte, si anume iaurtul, acesta contine multi nutrienti benefici pentru piele, mai are in componenta sa acid lactic, avand proprietati inalbitoare.

Remediile urmatoare se potrivesc tuturor tipurilor de piele:
-aplicati iaurt pe fata, lasati sa se odihneasca cateva minute, apoi spalati cu apa calduta. Repetati acest procedeu pana cand observati o schimbare notabila.

-in alternanta, amestecati o lingurita de iaurt proaspat cu o jumatate de lingura de miere. Aplicati aceasta mixtura pe fata si pe gat. Lasati timp de 10-15 minute sa actioneze, apoi clatiti cu apa.

-mai puteti adauga putin suc de lamaie si fulgi de ovaz, astfel incat sa obtineti o pasta densa pe care sa o aplicati ca o masca. Acest remediu va permite sa aveti o piele bine hidratata.

Portocalele – ingredientul cel mai important pentru piele este vitamina C, pe care o gasiti in abundenta in portocale. In plus, acestea au proprietati prin care vor albi si lumina tenul. Un consum regulat de suc de portocale amelioreaza textura si flexibilitatea pielii.

Pentru a conferi stralucire pielii dumneavoastra, portocalele pot fi utilizate in 2 modalitati:
-preparati o pasta, amestecand 2 lingurite de suc de portocala si pudra de curcuma cat luati intre doua degete. Aplicati amestecul pe fata si pe gat inainte de a adormi.

In caz de nevoie, o puteti folosi pentru maini si gambe. Spalati-va a doua zi dimineata. Repetati procedeul in fiecare zi.
-pudra obtinuta din portocalele decojite uscate amestecati-o cu o lingurita de iaurt. Aplicati aceasta pasta pe fata si lasati sa actioneze de la 15 pana la 20 de minute. Clatiti cu apa. Aceasta masca va ajuta ca petele sa dispara de pe piele. Nu folositi de mai mult de 2 ori pe saptamana.

Faina de naut
-amestecati faina de naut cu putina apa de trandafiri, astfel incat sa obtineti o pasta densa. Aplicati-o pe fata, pe maini si pe gambe. Lasati sa actioneze pana se usuca, iar apoi spalati cu apa.

Mierea – mierea lumineaza pielea, fiind in acelasi timp si o substanta hidratanta. Uscaciunea pielii contribuie de fapt la neuniformizarea tenului. Mierea are si proprietati antibacteriene care fac sa dispara petele din cauza batranetii si cicatricile acneice.

-aplicati miere pe fata, lasati sa actioneze cateva minute, apoi clatiti cu apa calduta. Acest remediu simplu va poate scapa de celulele moarte si ii va oferi pielii un aspect stralucitor si mai proaspat. Repetati operatia in fiecare zi.

-puteti prepara o masca pentru a avea o piele luminoasa, amestecand o lingurita de miere, una de suc de lamaie si una de lapte praf cu jumatate de lingura de ulei de migdale. Amestecati bine, apoi aplicati pasta pe piele. Lasati sa intre in piele 10-15 minute, apoi spalati cu apa rece. Aplicati masca o data la doua zile.

Lamaile – aciditatea lamaii functioneaza ca un agent inalbitor natural pentru piele, in timp ce continutul mare de vitamina C stimuleaza dezvoltarea noilor celule. In plus, lamaia contine antioxidanti naturali, benefici pentru ten.

-cufundati o bucata de material din bumbac in suc de lamaie proaspat stors si aplicati-l direct pe fata. Puteti chiar sa frecati zonele afectate cu un sfert de lamaie. Lasati sa se usuce cel putin o ora, apoi spalati cu apa. Repetati procedeul o data pe zi, aceasta operatie va impiedica dezvoltarea cicatricilor de pe fata dumneavoastra.

-amestecati 3 lingurite de suc de lamaie cu o lingura de curcuma sau de suc de rosii pentru a forma o pasta. Aplicati-o pe fata si lasati-o timp de jumatate de ora. Clatiti cu apa si repetati procedeul in fiecare zi.

-alternand, amestecati o lingurita de suc de lamaie, una de lapte praf si una de miere, aplicati pe piele si asteptati de la 15 la 20 de minute, dupa care clatiti cu apa. Este recomandat sa repetati in fiecare zi sau o data la 2 zile.

Nu folositi sucul de lamaie daca pielea dumneavoastra prezinta rani deschise, din motive de aciditate. Nu se recomanda pielii sensibile.

Gelul de aloe vera – aloe vera poate remedia problema hiperpigmentarii, una dintre principalele cauze ale tenului neuniform, si poate readuce culoarea naturala a pielii. In plus, efectele racoritoare ale aloe vera genereaza noi celule si reconstruieste tesuturile distruse.

Acest remediu simplu va poate lumina fata, eliminand petele inchise la culoare, si poate ameliora problemele generale ale tenului:
-taiati partile exterioare ale unei frunze de aloe vera, apasati pentru a iesi substanta densa si gelatinoasa. Aplicati cu grija acest gel pe piele, lasati sa actioneze aproximativ 30 de minute, apoi spalati cu apa. Repetati operatia de 2 ori pe zi timp de 2 saptamani. Daca nu gasiti aloe vera sub forma naturala de planta, puteti cumpara un tub de gel.

Papaya – papaya este utilizat frecvent in tratamentele estetice si poate lumina tenul. Contine proprietati naturale de albire a tenului, astfel incat nutrientii dau pielii un aspect sanatos si luminos.

-consumati papaya pentru a beneficia de proprietatile sale care au un efect de curatare a pielii de impuritati.
-frecati-va fata cu interiorul pielii fructului de papaya, apoi spalati cu apa rece si uscati-va cu un prosop curat prin tamponare. Se recomanda a se folosi zilnic.

-zdrobiti un fruct de papaya bine copt, apoi amestecati-l cu suc de lamaie proaspat stors. Masati-va fata si gatul cu acest preparat, apoi lasati sa actioneze aproximativ 30 de minute. Clatiti cu apa rece. Repetati procedeul de cel putin o data pe saptamana pana ce veti remarca o schimbare a tenului.

Curcuma – curcuma ajuta la producerea tipului de melanina care permite pastrarea unui ten uniform. Ea contine si proprietati antiseptice si antioxidanti benefici pentru sanatate.

-amestecati curcuma si iaurt pentru a obtine o pasta densa pe care sa o aplicati pe piele. Lasati-o sa se usuce, apoi spalati cu apa calduta. Folosit regulat, acest remediu este foarte eficient pentru a va albi pielea.

-amestecati doua lingurite de faina de naut, una de suc de lamaie si jumatate de lingurita de curcuma. Aplicati aceasta masca si lasati-o 20 de minute, apoi clatiti cu apa calduta.

Castravetii – castravetele retine colagenul, asigurand fermitate si totodata flexibilitate pielii.
-puneti rondele de castravete direct pe zonele care au nevoie sa fie luminate. Lasati cateva minute, apoi indepartati-le si clatiti cu apa calduta. Repetati procedeul in fiecare zi.

-taiati un castravete marunt si amestecati-l cu miere. Aplicati aceasta masca pe fata si pe gat si lasati-o sa actioneze timp de 15-20 de minute. Repetati operatia de 2 ori pe zi pentru a reduce numarul si marimea petelor.

-puteti amesteca o lingurita de suc de lamaie si una de suc de castravete, aplicati mixtura pe fata, lasati-o pana se usuca, apoi clatiti-va cu apa. Aplicati remediul o data pe zi.

Fulgii de ovaz – cel mai bun mod de a incuraja dezvoltarea noilor celule este de a curata tenul si de a scapa de celulele moarte. Aceasta fac si fulgii de ovaz, care exfoliaza pielea, lasandu-o mai flexibila si mai moale.

-amestecati fulgii de ovaz cu suc de rosii si aplicati preparatul pe fata. Lasati 20 de minute, apoi spalati cu apa rece. In timp ce clatiti, frecati usor incat sa exfoliati celulele moarte. Folositi tratamentul zilnic.

-amestecati o lingurita de fulgi de ovaz, curcuma cat cuprindeti intre doua degete si cateva picaturi de suc de lamaie, pentru a forma o pasta densa. Aplicati pe fata si lasati sa se usuce. Spalati cu apa si repetati procedeul in fiecare zi.

Ceaiul verde – datorita proprietatilor sale antioxidante, ceaiul verde elimina toxinele din corp si va ofera un ten stralucitor, mai mult de atat, studiile aratand beneficiile sale in ceea ce priveste scaderea colesterolului, cancerului si riscului de boli cardiovasculare. Totusi, este important sa nu adaugati prea mult zahar si sa il beti ca atare.

Semintele de in – aceste seminte sunt surse de proteine si sunt excelente pentru a imbunatati calitatile organismului, pielii datorita concentratiei mari de proteine, de zinc si de fier.

Legumele – varza, spanacul, morcovii ajuta la marirea concentratiei de melanina care se transforma in energie; deci, cu cat consumati mai multe legume, cu atat pielea dumneavoastra va fi mai sanatoasa.

Somonul – acest peste este foarte bun pentru piele, deoarece reprezinta o sursa de Omega 3 si de acizi grasi si este eficient impotriva imbatranirii pielii.

Cartofii – sunt excelenti pentru frumusetea pielii, pentru ca au un continut mare de antioxidanti naturali care actioneaza asupra fiecarei parti a corpului, aici intelegand imperfectiunile si petele de pe fata.

Apa – evident ca pentru un ten sanatos si luminat este nevoie sa consumati multa apa. Asa cum plantele au nevoie de apa pentru a creste, asa are nevoie omul nevoie de apa pentru a supravietui.

Apa este parte integranta din corp, mai ales pentru ca apa permite pielii fetei sa se pastreze stralucitoare, sanatoasa si sa actioneze ca un remediu pentru piele pe termen lung daca beti cel putin 1,5 litri pe zi; un mic truc pentru persoanele care nu consuma prea multa apa: adaugati felii de lamaie sau de castravete, spre exemplu.

Apa consolideaza corpul in timpul exercitiilor fizice, regenereaza organismul, elimina substantele toxice si mentine corpul in forma.