Cum poti preveni si trata transpiratia excesiva in sezonul cald?

Temperaturile ridicate, aglomeratia din orele de varf si lipsa, in marile orase, a vegetatiei suficiente si a locurilor umbroase transforma uneori vara intr-un adevarat calvar, mai ales pentru persoanele care au probleme cu transpiratia excesiva.

Pe langa mirosurile neplacute pe care le emana aceasta, mai poate provoca si iritatii la nivelul pielii, avand astfel impact asupra sanatatii, dar si asupra vietii sociale.

Din fericire, poti scapa de aceste simptome si preveni transpiratia excesiva din timpul verii cu ajutorul catorva trucuri si produse de ingrijire special concepute pentru aceasta problema:

Poarta doar tesaturi naturale!

Pielea ta are nevoie sa respire, mai ales in sezonul cald. De aceea, este de preferat sa eviti tesaturile sintetice care se pot lipi de ea, care stimuleaza abundenta transpiratiei si care, totodata, irita pielea. Inul, bumbacul, matasea sau vascoza naturale sunt perfecte pentru acest sezon.

In plus, mai poti preveni transpiratia si cu ajutorul unui antiperspirant eficient, asa cum este ODABAN Antiperspirant.

odabanAcesta inhiba glandele sudoripare si poate fi folosit pentru intregul corp si poate fi utilizat in asociere cu un odorizant cu mirosul tau preferat, fara ca functia sa ii fie afectata.

In ceea ce priveste incaltamintea, opteaza pentru cea confectionata din piele naturala, cat mai aerisita si mai confortabila.

Daca ai probleme si cu transpiratia picioarelor, poti folosi pudra pentru picioare de la ODABAN pentru a-ti mentine talpile mereu curate si uscate. Aceasta poate fi folosita si pentru incaltaminte, nu doar direct pe piele.

Evita sa iesi sau sa faci plaja la ora pranzului!

Medicii recomanda evitarea, pe cat posibil, a expunerii la soare si caldura in intervalul orar 11:00 - 16:00. Asadar, plaja vei putea face doar dimineata si dupa orele amiezii, iar pielea ta va fi in siguranta.

Atunci cand o faci, insa, de exemplu pentru a face odabancumparaturile, protejeaza-ti mainile cu crema de maini de la ODABAN, care va impiedica transpiratia palmelor si le va proteja de caldura.

Hidrateaza-te corespunzator!

Consumul de apa este foarte important in orice anotimp, insa vara avem tendinta de a elimina mai multe lichide din corp prin transpiratie, iar acestea trebuie substituite cu cantitati mai mari de apa de baut.

De asemenea, si pielea are nevoie de hidratare constanta si sustinuta, asa ca dusurile frecvente si scurte te vor ajuta sa te revigorezi si sa-ti mentii pielea sanatoasa, catifelata si placut mirositoare.

Gama de produse Odaban este disponibila in farmaciile independente, exclusiv in farmaciile Sensiblu sau direct de la adresela:www.odaban.ro