Varicele - intre chirurgie si tratamente naturiste

Ce sunt varicele?

Varicele sunt puncte slabe sau zone deteriorate la suprafata vaselor de sange care apar mai ales la nivelul picioarelor. Pe langa faptul ca sunt inestetice, ele sunt insotite frecvent si de o durere surda, iar in cazurile cele mai grave apar inflamatii ale picioarelor.

Care este cauza aparitiei varicelor?

Motivul cel mai des intalnit care duce la aparitia varicelor este statul prelungit in picioare. Recomandam de aceea sa evitati sa stati perioade lungi in picioare, chiar daca aveti un serviciu care impune acest lucru.
Alte cauze ce duc la aparitia varicelor sunt obezitatea, lipsa exercitiului fizic, sarcina si alimentatia nesanatoasa (urmati indicatiile medicilor specialisti ai revistei noastre in cea ce priveste asocierea benefica a alimentelor). Nu in ultimul rand factorul genetic are si el o importanta foarte mare. Daca unul din parintii dv. sufera sau a suferit de varice atunci este posibil ca si dv. sa aveti probleme de acest gen.

Cum putem trata natural sau preintampina aparitia varicelor?

Alimentatia sanatoasa si grija fata de cum si ce mancam sunt cele mai importante metode de a ne apara impotriva varicelor. Consumati alimente care contin cantitati mari de fibre si antioxidanti naturali, acestea intarind tesuturile si mentinandu-le sanatoase, prevenind astfel aparitia varicelor.
Evitati consumul de alimente prelucrate, precum si alimentele care dilata si obosesc celulele (ex. lactatele, zaharul, alcoolul si cafeaua).

Pentru a usura disconfortul produs de varice puneti pe zonele afectate o compresa cu infuzie de castan porcesc. Se amesteca jumatate de lingurita de praf de castan porcesc cu 2 cani de apa. Inmuiati compresa sterila in preparatul obtinut.