Efectul antiinflamator al curcuminului in organismul uman

Inflamatia in organismul uman

Procesul inflamator de termen scurt (de la cateva ore la cateva zile) – inflamatia acuta – este foarte important pentru organismul uman, el ajuta corpul sa lupte cu agentii patogeni, fara procesele inflamatorii am fi doborati de acestia.

Pe termen lung insa, cand inflamatiile devin cronice, se dezvolta la nivel celular procese care afecteaza tesuturile.

Aceste inflamatii cronice joaca, din nefericire, un rol major in majoritatea bolilor vremurilor noastre – boli de inima, cancer, Alzheimer si alte stari degenerative ale organismului uman.

Ca urmare, orice substanta care poate ajuta corpul sa lupte cu aceste inflamatii poate fi luata in considerare ca fiind factor important in tratarea si prevenirea acestor boli.

Tipuri de boli inflamatorii

Pana in prezent, se cunosc peste 100 de tipuri de boli inflamatorii, care afecteaza diferite parti ale organismului uman. Printre cele cu cea mai mare rata de raspandire se numara: artrita, spondilita, boala Crohn, boala inflamatorie pelvina, Alzheimer, astmul, bolile cardiovasculare.

Artrita - una dintre principalele boli inflamatorii cu care se confrunta un numar mare al populatiei

Deoarece tratamentele pentru artrita sunt ineficiente, produc efecte secundare substantiale si sunt relativ costisitoare, produsele naturale, care nu prezinta niciunul din aceste dezavantaje, ofera noi posibilitati de tratament

Artrita este o stare patologica ce este caracterizata de inflamatie articulara, fenomen de obicei acompaniat in mod variabil de urmatoarele semne: durere, tumefactie, temperatura locala crescuta, inrosirea tegumentelor periarticulare i limitarea functiei articulatiei implicate.

Efectul antiinflamator al curcuminului in organismul uman

Se stie de secole ca turmericul are actiune antiinflamatoare. Tratamentele din vechime in cele mai multe cazuri sunt sigure, dar in general nu au fost subiectul unor cercetari medicale aprofundate si ca urmare sunt ignorate, deoarece componentele lor active nu sunt clar definite.

Din fericire, nu acelasi lucru se poate spune despre curcumin, componenta turmericului care ii da aceasta proprietate antiinflamatoare. Identificat in urma cu peste 100 de ani, asupra curcuminului s-au facut o serie de cercetari sub egida National Institutes of Health (NIH), agentia de cercetare in medicina a Statelor Unite.capsule

Sute de studii au aratat ca are efecte comparabile cu substante medicamentoase puternice (de ex. Ibuprofen, hidrocortizon, fenilbutazona), dar fara efectele negative ale acestora asupra organismului uman. Efectul antiinflamator al curcuminului este dat de capacitatea acestui polifenol de a inhiba activitatea unor enzime care joaca un rol important in producerea si mentinerea inflamatiei la nivel cronic.

Curcuminul si-a aratat potentialul terapeutic in diverse boli cronice, in cadrul carora se stie ca inflamatia are un rol major, de la afectiunile articulare pana la Alzheimer (AD), Parkinsonul, scleroza multipla, epilepsia, accidentele vasculare cerebrale, bolile cardiovasculare, cancerul, alergiile, astmul, bronsita, colita, ischemia renala, psoriazisul, diabetul, obezitatea, depresia, oboseala si SIDA.

PRODUSUL IANA LIFE Curcumin 95% cu Bioperine

iana lifeCapsulele IANA LIFE Curcumin 95 contin curcumin cu o concentratie de 95% si Bioperine (extract de piper negru), care creste biovalabilitatea substantei active cu pana la 2000% si fara de care curcuminul se absoarbe in organism in cantitati nesemnificative.

Numar capsule: 60

Continut/capsula: 350 mg curcumin (extract curcuma standardizat 95% curcuminoide), 5 mg Bioperine (extract piper negru standardizat 95%piperina), 45 mg substanta antiaglomerare (celuloza microcristalina si stearat de magneziu vegetal)

Capsule Vcaps 100% vegane
Tara de origine – India, Croatia

Mod de administrare: 1-3 capsule/zi (in timpul mesei) sau conform recomandarii consultantului de specialitate.

Contraindicatii: Nu este recomandat persoanelor care sufera de boli tiroidiene, femeilor insarcinate si mamelor care alapteaza. Persoanele aflate sub tratament medicamentos trebuie sa consulte medicul inainte de administrare.

Capsulele produsului Iana Life Curcumin 95 contin Bioperine – extract 95% de piperine din piper negru.

Bioperine este produs patentat, testat si sustinut prin numeroase studii pentru capacitatea sa de a creste biodisponibilitatea compusilor nutritionali.

bio

Astfel, prin simpla administrare a unei capsule, beneficiati si de efectele fantastice ale curcuminului in stare pura, si de cresterea biovalabilitatii acestuia, astfel incat substanta activa sa poata ajunge in tesuturi.

Pentru informatii suplimentare si comenzi accesati site-ul nostru www.curcumin95.ro