Cele mai populare mituri despre alaptare: adevarat sau fals?

Cand este vorba despre sanatatea bebelusului, orice mamica incerca sa faca cea mai buna alegere pentru a-si creste copilul.

Primul pas spre sudarea relatiei dintre mama si bebelus este alaptarea.

Este foarte benefic pentru amandoi ca pruncul sa fie hranit cu lapte matern, pentru buna sa dezvoltare fizica si psihica.

Cu toate ca numeroase studii atesta rolul deosebit al alaptarii, exista inca multe prejudecati care creeaza semne de ingrijorare pentru proaspetele mamici.

In cazul multor intrebari si nelamuriri, utilizarea unei pompe de san este cel mai eficient raspuns pentru mame.

Iata care sunt cele mai populare mituri despre alaptare:

1. Alaptatul natural provoaca dureri

Adevarat. Toate mamicile se pot lovi de dureri cauzate de alaptatul natural, mameloanele sensibile sau iritate fiind o problema des intalnita.

Spectra, unul dintre cele mai apreciate branduri din domeniu de pe piata din SUA si Australia, soseste in intampinarea mamelor care alapteaza cu o gama variata de pompe electrice duble menite sa castige increderea oricarei mamici.

Datorita dotarii cu minim 5 nivele de ajustare a puterii de extractie ce respecta ritmul propriu al fiecarei mame in parte, pompele de san Spectra ii ofera acesteia siguranta unui inceput de drum frumos alaturi de copilul ei.

2. Exista mame care nu produc suficient lapte

spectra

Fals. Din punct de vedere medical este practic imposibil ca o mama sa nu aiba capacitatea de a produce resursa de lapte de care bebelusul ei are nevoie pentru hrana zilnica.

Mamica trebuie sa respecte cererea copilului, anume sa permita bebelusului sa ia cantitatea de lapte matern de care acesta are nevoie.

Inca din maternitate, doctorii si consilierii in alaptare le sfatuiesc pe mamici sa foloseasca pompe de sani pentru stimularea lactatiei.

Pompa de san Spectra DEW 350 este un model profesional dedicat uzului spitalicesc, dar care poate fi folosit de catre mame chiar si in confortul propriei case, datorita performantei sale si a simplitatii in utilizare.

Pompa de san poate fi cumparata de aici: www.spectrababy.ro/portfolio-view/spectra-dew-350/

3. Acorda sanului o pauza de la alaptat poate ajuta la asigurarea unei cantitati mai mare de lapte

Fals. Cu cat alaptezi mai mult, cu atat cumulezi o cantitate mai mare de lapte pentru bebelusul tau. O pauza in programul tau de alaptat poate scdea cantitatea.

Pentru pentru a crea stocuri de lapte matern si pentru a economisi timp, poti apela la o pompa de san.
spectra

Un ajutor esential pentru mamele care se afla in aceasta situatie este pompa electrica dubla Spectra S2, ce le ajuta sa extraga cat mai mult lapte, intr-un timp cat mai scurt si fara dureri.

Inovativ si performant, modelul S2 poate fi trucul tau pentru o colectare rapida a laptelui, pe care il poti depozita la rece pentru urmatoarea masa a copilului.

Pompa de san poate fi cumparata de aici: www.spectrababy.ro/portfolio-view/spectra-2/

4. Copilul trebuie sa goleasca ambii sani la fiecare alaptare

Adevarat. Este recomandat ca pruncul sa se hraneasca de la primul san inainte ca mama sa i-l ofere pe al doilea. Laptele de la finalul mesei are un aport bogat in grasimi, ce poate fi obtinut numai treptat, pe masura ce copilul goleste pieptul, pe rand.

Daca bebelusul este mutat inainte ca sanul sa devina gol, atunci el va consuma doar cantitatea initiala de lapte, nu si cea finala, aportul de calorii fiind astfel redus.

spectra
Modelul Spectra M1 se pliaza pe fiecare etapa a alaptarii, oferind mamicilor atat posibilitatea pentru pompare simpla, cat si dubla, prin simpla achizitionare a unui sistem de colectare suplimentar.

Puternica si delicata in acelasi timp, pompa M1 este alaturi de mama in orice moment in care aceasta isi hraneste bebelusul.

Pompa de san poate fi cumparata de aici: www.spectrababy.ro/portfolio-view/spectra-m1/

5. Mama trebuie sa consume lapte alimentar pentru a produce la randul ei lapte matern de calitate

Fals. Este des intalnita ideea ca o proaspata mamica trebuie sa consume mai mult lapte alimentar pentru a satisface cererea crescut de calciu pentru alaptarea copilului ei.

Cu toate acestea, o dieta sanatoasa bogata in legume, fructe, cereale si proteine este tot ceea ce o mama trebuie sa consume pentru a furniza cantitatea necesara de vitamine si calciu necesare bebelusului sau. Prin urmare, consumarea lactatelor in exces in aceasta perioada nu este recomandata.
spectra

Pentru mamicile ocupate care se intorc la birou imediat dupa nastere, alimentatia adecvata poate deveni o adevarata provocare, din cauza stresului si a lipsei de timp. Mamele care doresc sa profite de orice moment liber pot folosi cu incredere pompa electrica dubla Spectra 9+.

Usor, mic si portabil, modelul poate fi tratat cu usurinta ca un gadget modern, datorita design-ului sau si a afisajului electronic, care indica timpul de utilizare, gradul de incarcare a bateriei si nivelul de extragere.

Pompa de san poate fi cumparata de aici: http://www.spectrababy.ro/portfolio-view/9plus/

Miturile despre alaptare pot crea mari temeri in randul proaspetelor mamici. Pentru a depasi aceasta frica, informarea este cea mai buna masura pe care o poate lua o mama care a nascut recent. Pompele de san Spectra ii pot oferi suportul necesar pentru a pasi cu dreptul in cea mai semnificativa relatie din viata ei, aceea cu bebelusul sau.

Pompele de san Spectra pot fi achizitionate online accesand site-ul oficial www.spectrababy.ro .