Epilarea: intre clasic si modern

Indiferent de epoca, frumusetea femeii a fost mereu muza de inspiratie in arta, literatura si muzica. De aceea, din cele mai vechi timpuri, femeia a fost mereu preocupata de diferite metode care s-o ajute sa se mentina tanara si feminina.

Surprinzator, dar epilatul a fost mereu o preocupare a femeii inca din antichitate. Este si de inteles deoarece epilatul este consecinta simtului estetic pentru frumos.

Anumite tehnici antice de epilare au supravietuit pana in zilele noastre, precum epilarea cu zahar din vremea faraonilor, smulgerea pe rand a firelor cu ajutorul unei ate de mainile dibace ale orientalilor inarmati si cu o rabdare de fier, ori clasica ceara de epilat intrebuintata de doamnele nobile ale Imperiului Roman.

Daca in domeniul esteticii nu putem vorbi neaparat de evolutie de la o epoca la alta , ci mai degraba de gusturi si de transformare, in domeniul igienii evolutia este indiscutabila si necesara, trecerea de la epilatul cu ceara la cel definitiv cu epilatorul IPL e o evoluie fireasca, scumpa inca, dar care merita investitia .

Asa s-a ajuns de la aparatul de epilat cu ceara la echipamentele laser pentru epilare.

Ce inseamna acest lucru?

Raza laser este absorbita de pigmentul (melanina) din foliculul firului de par si este transformata in caldura. Temperatura obtinuta nu permite supravietuirea celulelor de la acest nivel ducand astfel la distrugerea lor. Grosimea, densitatea si culoarea parului de pe corp depind de mostenirea genetica a fiecaruia, de etnie, de varsta, de nivelurile hormonale, etc.

Durerea si disconfortul pe care le simtim in timpul epilatului clasic sunt mult diminuate in cazul epilarii cu laser.
Dar marele avantaj indiscutabil al epilarii definitive este timpul. Intr-adevar, in urma epilarii definitive putem sta linistite multa vreme ca putem purta oricand si cu orice ocazie rochii elegante sau pantaloni scurti.

Cat despre dezavantaje, orice metoda am alege, clasica sau moderna, exista riscul inrosirii pielii (pentru o zi sau cateva la rand) sau inflamarii inestetice a foliculilor. Dar asta depinde de sensibilitatea fiecarei persoane.

In cazul epilarii definitive sunt obligatorii insa testele dinaintea sedintelor pentru a se alege optiunea cea mai buna in functie de ten si de firul de par, ceea ce reduce din riscul reactiilor adverse.

Desi , din cauza costurilor ridicate ale sedintelor de epilare cu IPL, epilarea clasica ramane preferata multor femei, prima este superioara si, daca ne gandim bine, costurile se amortizeaza in timp.

Insa, indiferent pentru ce metoda optam, trebuie sa alegem mereu sa fim frumoase si ingrijite.

Doar in cadrul magazinului online www.tpb.ro poti gasi o gama de aparate de epilat IPL performante ce se pot folosi acasa de fiecare data cand ai nevoie. Tot aici sunt disponibile in permanenta pe stoc variate produse si accesorii de cea mai buna calitate pentru epilarea clasica cu ceara.

14501