Tratament eficient pentru cresterea parului: rezultatele testarii

Caderea parului si subtierea firelor capilare constituie o problema frecventa a barbatilor si femeilor deopotriva. Variantele de tratament care dau rezultate sunt limitate, insa tot mai multe remedii eficiente incep sa fie puse la dispozitie publicului larg.

Masura in care o terapie functioneaza depinde in esenta de cauzele care stau la baza caderii parului.

De la stres si schimbari hormonale, pana la alopecie (boala inflamatorie dermatologica caracterizata prin lezarea foliculilor de par de la nivelul scalpului), toate aceste probleme pot conduce la pierderea firelor capilare.

Din fericire, exista solutii terapeutice care pot oferi rezultate satisfacatoare.

Tratamentul recomandat pentru cresterea parului

Regenerarea podoabei capilare este o prioritate pentru numeroase persoane, femei si barbati deopotriva, de vreme ce caderea parului afecteaza un procent semnificativ al populatiei globului.

Industria cosmetica a oferit de-a lungul timpului nenumarate tipuri de remedii, care au la baza substante menite sa intareasca foliculii de par, sa suplimenteze aportul de nutrienti la nivelul scalpului si sa stimuleze circulatia sangelui. Eficacitatea lor discutabila de la un caz la altul a dat nastere nevoii de descoperire a noi cai de tratament, adaptate evolutiei medicinei, care sa ofere rezultate cat mai bune la scara larga, pentru diverse cauze ale pierderii parului.

Asa a fost creat tratamentul Dercos Neogenic lansat de Vichy,tratament menit sa stimuleze cresterea a 1700 de fire de par noi in 90 de zile. Inovatia acestei terapii consta in introducerea Stemoxidinei (5%), prima molecula cu actiune biomimetica capabila sa imbunatateasca functionarea celulelor stem, implicate in geneza noilor fire de par.

In urma a doua decenii de cercetare, Laboratoarele Vichy au reusit sa gaseasca o modalitate de utilizare a celulelor stem (pluripotente) in stimularea bulbilor pilosi intrati in stare latenta. Actiunea lor face posibila formarea de noi fire de par.

Dercos Neogenic, adresat atat femeilor, cat si barbatilor, trateaza lipsa de densitate a parului, retragerea liniei de contur si scalpul vizibil. Produsul a fost testat sub control dermatologic pe 101 subiecti, este hipoalergenic, nu contine parabeni, nu are o consistenta grasa sau lipicioasa, nu produc iritatii si are un parfum placut.

Metoda de aplicare consta in fixarea unei fiole in aplicator, dozarea produsului prin apasarea unui buton si aplicarea lui in zonele afectate. Se recomanda o aplicare zilnica, timp de 3 luni, precum si o repetare a tratamentului de doua ori pe an.

Rezultatele tratamentului cu Dercos Neogenic

Tratamentul Dercos Neogenic a fost testat de un utilizator Sfatulmedicului.ro, care a acceptat sa isi impartaseasca rezultatele obtinute prin folosirea celui mai nou tratament pentru caderea parului de la Vichy. Barbatul spune ca pierderea firelor capilare in cazul lui nu a survenit pe fond genetic, ci din pricina stresului cotidian si a purtarii sepcilor. Pana acum, remediile la care a apelat pentru regenerarea parului nu s-au dovedit a fi eficiente.

Inca de la jumatatea tratamentului, au inceput sa se observe diferente notabile la nivelul firelor de par, comparativ cu aspectul lor anterior. Firele capilare au devenit mai groase si mai sanatoase, cresterea lor fiind accelerata.

Tanarul marturiseste ca tratamentul pare sa functioneze si are marele avantaj de a putea fi aplicat inainte si dupa baie, fara sa necesite clatirea parului (datorita texturii non-grase si non-lipicioase).