Cartofi copti cu cas

Cartofii copti cu cas pot fi consumati in duodenita dupa ameliorarea simptomelor, in cantitati moderate. Reteta este suficienta pentru prepararea a 4 portii.

Respectati intocmai pasii acesteia, astfel incat sa o gatiti cat mai dietetic (pentru prevenirea simptomelor digestive neplacute).

Ingrediente:

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungeti cu ulei de masline o tava de copt patrata, adanca de 6 centimetri si de 24 de centimetri latura. Topiti untul intr-o oala medie la foc potrivit, iar devine lichid, adaugati faina si amestecati constant timp de doua minute, pana observati formarea unor bule pe suprafata sosului.

Luati de pe foc oala si adaugat, cate putin, laptele, amestecand constant pana obtineti o compozitie omogena. Puneti din nou oala pe aragaz, la foc mic si asteptati ca sosul sa dea in clocot.

Adaugati in oala casul degresat ras si amestecati bine. Separat, asezati feliile de cartofi uniform pe fundul tavii de copt (astfel incat rondelele sa se acopere partial unele pe altele). Presarati deasupra sare si piper, apoi acoperiti cartofii cu o treime din sosul cu branza si repetati acesti pasi de doua ori. Presarati deasupra branza ramasa si coaceti preparatul timp de o ora (sau pana cand cartofii devin fragezi si maronii la exterior).