Budinca de cocos

Aceasta reteta potrivita pentru dieta persoanelor cu tulburari de deglutitie se prepara foarte rapid si poate fi consumata ca desert sau ca gustare.

Laptele de cocos este bogat in vitaminele C, E, complexul de vitamine B, fier, zinc, sodiu, calciu, magneziu, fosfor si acid lauric (substanta regasita si in laptele matern).

Prin urmare, preparatul este unui cu valoare nutritiva ridicata, o conditie de baza pentru alimentatia oamenilor cu probleme de masticatie si inghitire.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Fierbeti in 500 ml de apa zaharul si gelatina, amestecand constant pana cand ambele ingrediente se dizolva complet.
  2. Adaugati laptele de cocos si luati oala de pe foc.
  3. Lasati amestecul la racit timp de doua ore, amestecand din cand in cand.
  4. Bateti albusurile cu mixerul pana devin ferme, apoi incorporati mixtura gelatinoasa.
  5. Turnati budinca intr-o tava patrata si introduceti-o la frigider minimum 2-3 ore.
  6. Cand se intareste, poate fi taiata felii fara probleme.