Supa toscana de fasole alba

Supa toscana de fasole alba este un preparat bogat in fibre alimentare, care trebuie sa se regaseasca in cantitati generoase in alimentatia bolnavilor de ciroza hepatica. Intrucat in aceasta afectiune se recomanda dozarea atenta a aportului de proteine, portiile consumate trebuie sa fie moderate.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Puneti fasolea intr-o oala mare, adaugati o jumatate de lingurita de sare, apa si frunza de dafin. Acoperiti oala cu un capac si, dupa primul clocot, dati focul la mic si lasati fasolea sa fiarba circa o ora. Indepartati apoi dafinul si transferati fasolea scursa intr-un bol.

In oala in care ati fiert fasolea, incingeti uleiul de masline si sotati ceapa si morcovul circa 6-7 minute. Adaugati usturoiul, sarea, piperul, rozmarinul, fasolea si supa de legume in oala (mai turnati apa, daca este necesar). Lasati supa pe foc inca 5 minute, cat sa mai dea in clocot. Serviti preparatul cu crutoane.