Supa de vita cu orz
Aceasta supa hranitoare cu carne de vita si orz poate fi consumata in siguranta de catre persoanele care sufera de insuficienta cardiaca.
Continutul de sodiu este redus la minimum, fara sacrificarea aromei sale indragite de cei mari si cei mici deopotriva.
Ingrediente
- 700 grame muschi de vita fara os si grasime, taiat cubulete
- 85 grame orz prefiert
- 1,5 litri supa de pui limpede
- 1 ceapa, taiata fin
- 3 tulpini de telina, taiate bucati
- 3 morcovi, curatati de coaja si feliati
- 1 jumatate de ardei rosu, taiat rondele
- 400 grame mix de legume congelate
- piper negru, dupa gust
Mod de preparare
- Amestecati intr-o oala mare carnea, orzul si supa de legume.
- Asteptati sa dea in clocot si indepartati spuma cu o spumiera.
- Adaugati ceapa, morcovul, telina si ardeiul iute.
- Dati focul la mic si lasati supa sa fiarta incet, acoperita, aproximativ o ora, pana cand carnea devine frageda.
- Turnati in oala legumele congelate si mai lasati supa la fiert inca 20-30 de minute.
- Reteta este suficienta pentru aproximativ 12 portii.