Retetele pentru gastrita pot fi la fel se gustoase, tentante si aromate precum cele obisnuite, iar rulada din orez si mere este o dovada clara a potentialului savuros al preparatelor dietetice.
Ingrediente
100 g de mar ras
200 g de lapte
1 ou
40 g de unt proaspat
20 g de zahar
50 ml de apa plata
Mod de preparare
Spalati orezul si tamponati-l cu un prosop curat pentru a se usca.
Macinati-l cu ajutorul unei rasnite pana cand devine foarte fin si puneti-l la fiert in lapte.
Asteptati sa clocoteasca pana cand capata consistenta unei budinci si adaugati un sfert din cantitatea de unt, zaharul si oul, amestecand constant pentru a omogeniza compozitia.
Lasati pasta rezultata la racit si apoi intindeti-o pe o fasie de tifon, astfel incat sa nu depaseasca 1,5 cm in grosime.
Adaugati merele rase si rulati pentru a obtine o rulada.
Ungeti o tigaie cu putin unt, adaugati apa si puneti rulada la inabusit in ea timp de 10 - 15 minute, acoperind-o cu un capac.
Serviti rulada calda, cu untul ramas topit deasupra.