Prajitura cu morcovi si ananas este un desert savuros, care poate fi introdus in regimul alimentar al pacientilor diagnosticati cu insuficienta renala sau alte boli de rinichi.
Ingrediente
470 g morcovi rasi
235 ml ananas din conserva
400 g zahar
355 ml ulei din samburi de struguri
3 oua
12 lingurita extract de vanilie
470 g faina
12 lingurita scortisoara
12 lingurita bicarbonat de sodiu
14 lingurita sare
Mod de preparare
Inmoaie morcovii rasi in apa, timp de patru ore, apoi strecoara-i si stoarce-i de zeama.
Scurge bine si ananasul de zeama si paseaza-l.
Amesteca ouale, uleiul, zaharul si vanilia intr-un vas. Intr-un bol separat, amesteca faina, scortisoara, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Adauga, treptat, amestecul de faina peste cel de oua. Incorporeaza la final morcovii si ananasul si toarna aluatul obtinut intr-o forma de prajituri (20 cm X 30 cm).
Baga prajitura la cuptor, la 175 grade Celsius, timp de 50-60 de minute.