Gogosi coapte cu scortisoara

Gogosile sunt deserturi recomandate in tratarea constipatiei, cu atat mai mult daca sunt preparate intr-un mod dietetic.

Scortisoara adauga o aroma interesanta acestui preparat, fiind o sursa excelenta de antioxidanti.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Bateti oul si zaharul cu mixerul timp de un minut, la viteza medie.
  2. Adaugati laptele, drojdia, sarea si esenta de vanilie.
  3. Mixati la viteza mai mica ingredientele, apoi turnati treptat faina.
  4. Introduceti in aluat si untul, pisati-l cu o lingura si continuati sa mixati.
  5. Dupa procesare, compozitia ar trebui sa fie moale si umeda, nu si lipicioasa.
  6. Puneti coca intr-un lighean la dospit, acoperiti-o cu un prosop si asteptati 1 ora sa creasca.
  7. Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
  8. Modelati gogosile in forma dorita si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de pergament.
  9. Coaceti gogosile pana devin aurii, aproximativ 10-12 minute.
  10. Cand sunt gata, presarati deasupra scortisoara si serviti desertul imediat.