Gogosi coapte cu scortisoara
Gogosile sunt deserturi recomandate in tratarea constipatiei, cu atat mai mult daca sunt preparate intr-un mod dietetic.
Scortisoara adauga o aroma interesanta acestui preparat, fiind o sursa excelenta de antioxidanti.
Ingrediente
- 1 ou
- 50 grame zahar
- 250 ml lapte incalzit
- 1 lingura drojdie uscata activa
- 1 lingurita de sare
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 300 grame faina alba
- 120 grame unt taiat cubulete
- 2 linguri de scortisoara
Mod de preparare
- Bateti oul si zaharul cu mixerul timp de un minut, la viteza medie.
- Adaugati laptele, drojdia, sarea si esenta de vanilie.
- Mixati la viteza mai mica ingredientele, apoi turnati treptat faina.
- Introduceti in aluat si untul, pisati-l cu o lingura si continuati sa mixati.
- Dupa procesare, compozitia ar trebui sa fie moale si umeda, nu si lipicioasa.
- Puneti coca intr-un lighean la dospit, acoperiti-o cu un prosop si asteptati 1 ora sa creasca.
- Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Modelati gogosile in forma dorita si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de pergament.
- Coaceti gogosile pana devin aurii, aproximativ 10-12 minute.
- Cand sunt gata, presarati deasupra scortisoara si serviti desertul imediat.