Tarta dietetica cu lamaie

Persoanele care sufera de afectiuni ale colecistului pot consuma in siguranta tarte cu fructe, cata vreme aceste deserturi contin o cantitate cat mai mica de grasimi.

Tarta dietetica cu lamaie este sigura pentru consum in acest tip de afectiuni, desigur in portii moderate.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 160 de grade Celsius.
  2. Sfaramati biscuitii de vanilie, pana cand obtineti un praf cat mai fin.
  3. Adaugati zaharul, untul, albusul de ou si procesati totul in blender.
  4. Ungeti o forma rotunda de tarta cu uleiul de masline si intindeti aluatul obtinut pe toata suprafata sa, apasand bine cu degetele.
  5. Coaceti aluatul timp de 15 minute, pana devine aramiu, apoi lasati-l la racit pe un blat de bucatarie.
  6. Amestecati coaja si zeama de lamaie, ouale si laptele intr-un bol, folosind un tel.
  7. Turnati compozitia peste aluatul copt si coaceti tarta timp de 30 de minute, pana cand umplutura se intareste.
  8. Lasati tarta sa se raceasca bine, apoi ornati-o cu frisca si frunzele de menta.