Carnea rosie este recomandata pentru consum in tratarea anemiei, insa modul in care aceasta este preparata poate sa ramana unul sanatos.
Bine aromatizata si cu un gust reconfortant de lamaie verde, aceasta friptura deosebita poate fi servita si la mesele de sarbatori.
Ingrediente
6 linguri de ulei de masline
1 lingura sos de soia cu continut redus de sodiu
3 linguri zeama de lamaie verde proaspat stoarsa
600 de grame carne macra de vita
1 jumatate de legatura de patrunjel proaspat
1 lingura de coriandru uscat
2 catei de usturoi
5 linguri suc natural de rosii
1 lingurita coaja de lime
Mod de preparare
Amestecati intr-un bol mediu 3 linguri de ulei de masline, sosul de soia si 2 linguri din zeama proaspata de lamaie verde.
Adaugati carnea de vita (taiata bucati subtiri), acoperiti-o bine cu acest sos si introduceti bolul la frigider cel putin doua ore (intorcand carnea pe partea celalalta la jumatatea timpului).
In recipientul blenderului sau al robotului de bucatarie, procesati patrunjelul, coriandrul, sucul de rosii, coaja de lamaie, doua linguri de ulei de masline si o lingura de zeama de lamaie verde.
Separat, incalziti o lingura de ulei intr-o tigaie la foc mediu.
Prajiti carnea lasata initial la macerat, timp de 8-10 minute (pana cand se rumeneste bine pe ambele parti).
Lasati friptura sa se odihneasca 10 minute inainte de consum si serviti-o impreuna cu sosul preparat la blender.