Cuscus tunisian cu legume

Cuscusul tunisian cu legume este un preparat dietetic potrivit pentru dieta bolnavilor de ulcer, intrucat nu creste aciditatea stomacala, contine fibre, vitamine, minerale si antioxidanti, nutrienti importanti in orice alimentatie echilibrata.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Incalziti uleiul de masline intr-o oala mare, la foc mediu.
  2. Adaugati ceapa, dovlecelul si morcovii si sotati legumele, amestecand din cand in cand, pana devin fragede (aproximativ 5 minute).
  3. Adaugati si ardeiul si ciupercile si lasati-le la fiert circa 3 minute.
  4. Turnati peste legume supa si condimentati cu nucsoara, sarea si coriandrul.
  5. Asteptati sa dea in clocot, reduceti focul si adaugati rosiile, apoi cuscusul.
  6. Amestecati ingredientele, acoperiti oala si luati-o de pe foc.
  7. Asteptati 5 minute si verificati cuscusul cu o furculita (ar trebui sa absoarba circa jumatate din lichid).
  8. Asezonati preparatul cu parmezanul ras.