Cartofi copti cu iaurt si sos salsa

In pancreatita, dieta recomandata pacientilor trebuie sa contina o cantitate cat mai mica de grasimi, preparate usor de digerat si in cantitati moderate.

Intrucat bolnavii de pancreatita trebuie sa consume un regim cu predominanta lacto-vegetarian, reteta de mai jos este adaptata perfect acestor criterii alimentare importante.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intepati cartofii intregi cu o furculita.
  2. Introduceti-i la cuptorul cu microunde 3-4 minute, astfel incat sa se inmoaie vizibil.
  3. Asezati apoi cartofii intr-o tava de copt si coaceti-i la 180 de grade Celsius la cuptorul obisnuit, pana cand furculita ii patrunde cu usurinta.
  4. Scoateti tava de la cuptor si lasati cartofii la racit.
  5. Taiati cartofii copti in bucati potrivite si transferati-i intr-o farfurie.
  6. Turnati peste iaurtul si sosul salsa.
  7. Taiati marunt salata verde si asezati-o langa cartofi.
  8. Presarati morcovul ras peste salata si asezonati cu otet balsamic, dupa preferinte.
  9. Serviti imediat.