Pilaf cu fasole rosie

Pacientii care sufera de gastrita trebuie sa consume portii suficiente de fibre solubile si insolubile.

Acestea contribuie la stimularea procesului de digestie si se regasesc predominant in alimente ca cereale integrale, fasole boabe, legume si fructe nedecojite etc.

Fasolea rosie este o sursa excelenta de fibre, alaturi de orez, recomandat in tulburarile gastrice.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Incalziti uleiul de masiline intr-o oala medie, la foc potrivit.
  2. Sotati usturoiul, ceapa si ardeiul gras, pana devin fragede.
  3. Adaugati apoi fasolea rosie, pudra de usturoi, sarea si piperul.
  4. Dati focul mai mic si lasati totul la inabusit.
  5. Separat, puneti la fiert supa de pui, iar cand da in clocot, adaugati orezul si untul.
  6. Lasati totul la fiert cel putin 20 de minute, pana cand orezul devine fraged.
  7. Turnati peste orez mixtura de fasole si amestecati bine.
  8. Garnisiti preparatul cu coriandrul proaspat.