Acest sos sanatos cu spanac poate fi consumat in siguranta de persoanele care sufera de diabet de tip 2, fiind o garnitura excelenta pentru legume sau carne slaba.
Contine iaurt grecesc, castane bio si o sursa foarte bogata de antioxidanti - spanacul. Un alt avantaj este timpul de preparare extrem de rapid.
Ingrediente
1 punga de spanac congelat
1 borcan de castane bio
45 de grame branza parmezan rasa
180 ml iaurt grecesc degresat
1 jumatate de lingurita praf de usturoi
1 jumatate de lingurita sare
1 jumatate de lingurita piper negru
Mod de preparare
Introduceti spanacul la cuptorul cu microunde timp de 5-7 minute.
Asteptati 10-15 minute sa se raceasca, apoi transferati-l intr-o sita si presati pentru a elimina complet zeama.
Intr-un bol separat, amestecati spanacul scurs, castanele bio, branza parmezan, iaurtul, pudra de usturoi, sarea si piperul.
Procesati in blender aceasta compozitie, pana obtineti un sos gros si cu textura cremoasa.