Nu-ti pierde timpul cu raceala si durerea in gat!

Intr-un sezon in care raceala se incapataneaza sa iti strice toate planurile, este din ce in ce mai greu sa nu te lasi rapus de simptome.

Daca atingi pe cineva sau ceva care poarta un virus de raceala si apoi duci mana la ochi sau la gura, te poti infecta.

De asemenea, poti inhala particulele infectate din aer, atunci cand cineva tuseste sau stranuta. Intra pe sosraceala.ro si afla cum poti combate raceala si durerea in gat!

Raceala poate fi provocata de virusuri diferite, care ataca sistemul de aparare al organismului. Mucusul produs de mucoasele de la nivelul nasului si al gatului reprezinta prima linie de aparare a organismului.

Particulele pe care noi le inhalam, ca praful, polenul, virusurile si bacteriile sunt retinute de aceasta mucoasa. Ddata ce un virus trece de aceasta mucoasa si patrunde intr-o celula, el se multiplica si astfel apar noi virusuri care invadeaza celulele din jur.

raceala

La fel se intampla si cu minutele pe care le pierdem atunci cand suntem raciti, care se multiplica, transformandu-se in ore pe care le petrecem tintuiti la pat sau intr-o stare de disconfort total, din cauza simptomelor.

Timpul tau este pretios, asa ca iata cateva indicatii pe care trebuie sa le urmezi: odihneste-te suficient, creste consumul de lichide (supe, ceaiuri calde) si ia-ti aportul necesar de vitamine din fructe si legume.

Descopera mai multe sfaturi pe sosraceala.ro, dar si remedii care te ajuta sa combati rapid si eficient simptomele de gripa si raceala.