Pizza cu fructe

Un preparat usor si surprinzator, pizza cu fructe adaptata necesitatilor persoanelor care sufera de diabet de tip I poate fi consumata chiar si ca fel principal, desi pare la prima vedere a fi un simplu desert. Trebuie sa fie consumat cu moderatie de diabetici, o portie furnizand 230 kcal si 20 de grame de zahar.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Ungeti cu putin unt o forma rotunda de tarta cu diametrul de 15 cm si asezati deasupra o hartie de pergament. Procesati la blender biscuitii digestivi sfaramati si amestecati cu untul, pana obtineti un aluat de consistenta potrivita. Intindeti apoi aluatul in forma de tarta, apasand bine cu degetele, astfel incat sa obtineti un blat uniform. Introduceti tava la frigider.

Dupa o ora, scoateti tava din frigider si intindeti pe suprafata blatului budinca de lamaie. Taiati fiecare capsuna in patru parti si decorati tarta cu feliile frumos asezate. Presarati deasupra frunzele de lamaie si serviti preparatul imediat (inainte ca blatul sa absoarba umezeala si sa devina prea moale).